Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOHANN GUSTAV

«Wood Factory: Seizing Intuition»
GATEWAY MUSIC

Pianisten Johann Gustav Skov-Hansen kommer fra Bornholm. Dette er hans andre plate i eget navn, etter debuten i 2016, og med seg har han tenorsaksofonisten Fredrik Lundin, trompeteren og flugelhornisten Jonas I. Due, gitaristen Mads Nørgaard, bassisten Matthias Petri og trommeslageren Lasse Scherning. I tillegg er vokalisten Anna Rosengren med, pluss at hele bandet er med som vokalister der det er behov for det.

Johann Gustav har i en periode vært huspianist på Wallmanns i Cirkusbygningen i København, noe han trivdes godt med. Men det må være deilig å få lov til å spille litt skikkelig jazz også, selv om det sikkert ikke er like mye penger i jazzen som i Wallmanns salonger.

Alle komposisjonene er skrevet av Johann Gustav, og befinner seg godt innenfor det åpne, lyriske, nordiske landskapet. Arrangementene er gjennomarbeide og fine, og minner litt om de mellomstore banda som var i vinden for 20-30 år siden.

Han forteller at han en ambisjon om at jazzmusikken skal ha en revival også blant unge, og han håper at flere og flere skal oppdage det rike undergrunnsmiljøet som akkurat nå er svært aktivt i København.

Nå vil jeg kanskje ikke påstå at den musikken vi får servert her, befinner seg innenfor den musikken som til daglig presenteres i disse undergrunnsmiljøene. Til det er den for tradisjonell og «snill», men ingenting hadde vært bedre om de unge massene løp til konserter med både dette bandet, og alle de andre spennende nyskapningene i det rike jazzmiljøet i København (og andre byer).

Han har samlet sammen et fint knippe musikere, både veteraner og representanter for det unge, ytterst dyktige jazzmiljø i hovedstaden, hvor jeg synes kombinasjonen Lundin og Due fungerer fint sammen med det lyriske pianospillet (hør for eksempel på tredjesporet «Enticing Solitude», hvor Due spiller nydelig), og det er alltid en fryd å høre den unge bassisten Matthias Petri, nesten uansett hvilken sammenheng man møter han. Komposisjonene er fine og alle musikerne gjør en fin innsats for å bringe musikken ut av høgtalerne.

Det eneste unntaket fra det svært lyriske, er den fine «A Walk in the Park», her får vi også Rosengrens ordløse vokal unisont med pianoet, mens låta hopper og spretter (ment i svært positiv forstand) framover.

Johann Gustav har laget en hyggelig, men langt fra revolusjonær plate, med hyggelig, nordisk musikk, sammen med dyktige medmusikanter.

Jan Granlie

Johann Gustav Skov-Hansen (p), Fredrik Lundin (ts), Jonas I. Due (tp, flh), Mads Nørgaard (g), Matthias Petri (b), Lasse Scherning (dr), Anna Rosengren (v)

 

Skriv et svar