Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOHANSSON / NILSSEN-LOVE / STORESUND

«Revolution Before Lunch»
TAMMTZ RECORDS TZR001

Den norske trommeslageren Paal Nilssen-Love, kjenner de fleste av våre følgere gjennom band som Large Unit, The Thing og all verdens andre kombinasjoner hvor frittgående musikere inngår. Trompeteren Thomas Johansson er også norsk, selv om navnet skulle tyde på at han kom fra Bohuslän eller innover der. Han er mest kjent fra Nilssen Loves Large Unit og Cortex, men er stadig å finne i en rekke nyere konstellasjoner. Bassisten Øyvind Storesund er en av Stavangers frijazzbassister, som de senere årene har viet sitt virke til litt andre musikksjangere, men nå er han tilbake i blant annet den hardtslående trioen Cloroform, og altså i dette triosamarbeidet.

Vi får tre låter spunnet fram av de tre musikerne i fellesskap. Og hele veien er det Johanssons trompet og flugelhorn som står forrerst i rekken. Platen er faktisk mikset slik at både Storesund, og ikke minst Nilssen-Love ligger uvanlig langt bak i lydbildet.

Men det gjør ingenting. Ikke fordi Nilssen-Love ikke gjør jobben sin der bak, men fordi det er deilig og av og til også høre de andre musikerne uten at de trenger å sprenge blodkar for å bli hørt.

Thomas johansson kjenner vi som er hardtspillende trompeter. Han har mye av de amerikanske modernistene i seg, men samtidig synes jeg vi kan høre at han har røtter i senbopere som for eksempel Freddie Hubbard i spillet.

Storesund er stødigheten selv gjennom alle de tre sporene, og årene med for eksempel Kaisers Orchestra har ikke tatt fra han evnen til å levere sugende og fint bass-spill.

Og Nilsswen-Love kjører på som han alltid gjør. Som sagt, så ligger han litt lenger bak i lydbildet denne gangen, men samtidig så «tar han seg i akt» og lytter hele veien til hva Johansson foretar seg og innretter seg etter det. I tillegg er samspillet mellom Storesund og Nilssen-Love av ypperste merke. Hør for eksempel på andresporet «Pouch Of Skin», originalt og flott!

Sette er blitt en flott innspilling som fremhever det fine trompetspillet til Johansson. I tillegg er det deilig å høre at Storesund igjen er på plass der han hører hjemme, og Nilssen-Love er det jo aldri noe galt å si om.

Jan Granlie

Thomas Johansson (tp, flh), Øyvind Storesund (b), Paal Nilssen-Love (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.