Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOHN YAO’S TRICERATOPS

«How We Do»
SEE TAO RECORDINGS 003

Den amerikanske trombonisten John Yao, er ikke den mest kjente trombonisten og bandlederen vi kjenner fra USA, men an har en helt grei CV, fra blant annet The Vanguard Jazz Orchestra, Afro-Latin Jazz Orchestra, og samapill med artister som Paquito D’Rivera, Eddie Palmiere, Danilo Perez, Chris Potter og Kurt Elling, for å nevne noen.

I sitt bandprosjekt Triceratops samarbeider han med tenor- og altsaksofonisten Billy Drewes, tenorsaksofonisten Jon Irabagon, bassisten Peter Brendler og trommeslageren Mark Ferber. Alle komposisjonene er skrevet av Yao, med unntak av sistesporet, «Tea For T», som er ført i pennen av Irabagon, som vi kanskje kjenner best fra bandet Mostly Other People Do The Killing, men i de senere årene har han også jobbet med en rekke andre prosjekter, også her i Norden.

Den musikken vi får servert på denne innspillingen, er typisk amerikansk. Riktignok ikke like glatt som mye av det andre som serveres derfra, men alt er «røddig spelt», det er dyktige ensemblemusikere og solister, og vi merker oss spesielt de to saksofonistene som er de som slipper seg mest løs i solobidragene. I tillegg synes jeg trommespiller til Ferber er interessant, og sammen med Brendlers bass-spill legges det et godt grunnlag for resten av bandet.

Trombonespillet til Yao er mer enn godkjent, men jeg synesspillet hans blir litt for kalkulert og beregnende til at det blir veldig spennende å høre på.

Med den bakgrunn Yao har som musiker skulle man kanskje forvente at mye av musikken var latinpreget, eller hadde andre «eksotiske» innslag, men det har den ikke. Det er mveldig amerikansk hele veien, hvis du forstår hva jeg mener, og komposisjonene er kanskje ikke sterke nok til å «sette meg til veggs».

Men det er en helt ok plate, men jeg er redd for at den ikke kommer til å plage naboene mine nevneverdig utover høsten g vinteren. Til det er den ikke spennende nok, dessverre. Men noen gode solistbidrag er det.

Jan Granlie

John Yao (tb), Billy Drewes (ss, as), Jon Irabagon (ts), Peter Brendler (b), Mark Ferber (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.