Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOHNNY GRIFFITH

«Dance With the Lady»
GB RECORDS

Da denne CDen dukket opp i posten, tenkte jeg umiddelbart at det var en reutgivelse av en av de tidligere skivene med Johnny Griffin. Men etter å ha lest litt nøyere på coveret, så jeg jo at dette var en person, som riktignok spiller saksofon, men som kommer fra Toronto i Canada, og som er relativt fersk på platemarkedet, i alle fall her i Norden.

Han er født i St. Bonafice, og har vært aktiv saksofonist i Canada over en lengre periode. Han har gjort plater og konserter med bl.a. Maceo Parker, Charlie Hunter, The Roots, The Wailers, og han har de senere årene reist flittig og spilt på festivaler både i USA, Canada og Europa, inkl. Montreux Jazz Festival i Sveits. Så det er tydelig at her har vi å gjøre med en musiker som passer inn i de fleste sjangere.

Men sammenligningen med Griffin er faktisk ikke så gal. Hans tenorsaksofonspill er ikke like energisk og vitalt som det salige Griffin serverte oppgjennom 70- og 80-tallet, men musikksjangeren og tilnærmingen er faktisk ganske lik.

Med seg på denne innspillingen har han den strålende bop-trompeteren Jeremy Pelt, som her spiller friskere enn jeg har hørt han på flere år, pianisten Adrean Farrugia, bassisten Jon Maharaj og trommeslageren Ethan Ardelli. Alle, med unntak av Pelt, er nye navn for undertegnede.

Alle komposisjonene er gjort av Griffith, og føyer seg godt inn i neobopen, en musikkstil som dominerte jazzklubbverdenen på 70- og 80-tallet.

Alle musikerne høres ut til å trives godt innenfor denne sjangeren. Det er, naturlig nok, Griffith og Pelt som dominerer soloavdelingen, med gode bidrag fra pianisten Adrean Farrugia.

Dette er musikk som ikke velter en eneste stein, men som er ytterst behagelig og fin å lytte til. Vi har hørt mye av dette tidligere, i førm av Griffin, Dexter Gordon, Woody Shaw, Eastern Rebellion osv. Og det er godt at det fremdeles er noen som holder denne fanen høyt, og i stedet for å kopiere de som holdt på med denne musikken på storhetstiden, tar musikkarven videre. Et svært hyggelg møte!

Jan Granlie

Johnny Griffith (as, ts), Jeremy Pelt (tp), Adrean Farrugia (p), Jon Maharaj (b), Ethan Ardelli (dr)

Skriv et svar