Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JON REGEN

«Stop Time»
MOTEMA 234012

Pianisten og vokalisten Jon Regen, brukte mange år før han tok sjansen på å utgi sitt første album i eget navn. Han hadde lenge jobbet som sidemann for flere artister innenfor post-bop-segmentet, men han følte seg vel ikke klar, før han gikk i studio i Santa Monica, på den amerikanske vestkysten i september i 2014.

Og jeg må si at resultatet overrasker. Det er ingen tvil om at Regen har hørt på Randy Newman i oppveksten. Både melodisk, pianoteknisk og vokalmessig er det mye her som minner om Newman. Selv om tekstene ikke på langt nær er like bitende som hos forbildet.

Han har med bassisten Davey Faragher og trommeslageren Pete Thomas som fast komp på platen. I tillegg dukker gjestemusikerne Mitchell Froom (keys og prog), Val McCallum (g, v) og Don Heffington (congas) opp der det passer seg.

Regen har selv skrevet alle låtene, som innimellom er noen riktige perler. Åpningssporet «I Will Wait» er flott, og hele veien fram til avslutningssporet «These Are The Days», er vi med på en hyggelig reise i en cabriolet rundt på den amerikanske vestkysten, uten at det blir «kleint» og «klissent», som det ofte blir med sånne prosjekter.

Jon Regen har rett og slett laget en fin plate, som burde passe perfekt som avslapping og inspirasjon på en grå og trist tirsdag.

Han skriver fine tekster og melodier, og det hele er blitt ytterst hyggelig, selv om jeg savner noen av Randy Newmans bitende og sarkastiske tekster innimellom.

Jan Granlie

Jon Regen (p, v), Davey Faragher (b), Pete Thomas (dr), Mitchell Froom (keys og prog), Val McCallum (g, v), Don Heffington (congas)

Skriv et svar