Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JURE PUKL & MATIJA DEDIC

«Hybrid»
WHIRLWIND RECORDINGS WR4712

Den New York-baserte, slovenske saksofonisten Jure Pukl og den kroatiske pianisten Matija Dedić har satt sammen denne kvartetten, som også inneholder bassisten Matt Brewer og trommeslageren Johnathan Blake. I tillegg medvirker den chilenske tenorsaksofonisten Melissa Aldana på et par spor. Innspillingen er gjort i New York i mai 2016, og, så vidt jeg vet, er det Pukl som står bak de fleste, om ikke alle komposisjonene.

Pukl har tidligere spilt med flere av de «hippe» musikerne i New York, så som Branford Marsalis, Jeff «Tain» Watts, Dave Liebman og Vijay Iyer, mens Dedić har spilt med blant andre Larry Grenadier, John Hollenbeck og Jeff Ballard.

Vi får 10 spor, inkludert Ornette Colemans «Lonely Woman», som etter hvert begynner å bli nesten obligatorisk i de fleste slike sammensetninger på plater med band fra New York. Det er Pukl som fører ordet på de fleste sporene, og det er oppfriskende at de har involvert unge Aldana og hennes tenorsaksofon på sporene, «Sequence II» og «Family», selv om det står i coveret at hun medvirker på «Where Are You Coming From and Where Are You Going?», for jeg synes «stemmen» til Pukl blir litt borte i bass og trommer på noen av sporene, og da gjør det seg godt med en blåser i tillegg. Men når han tar fram sopransaksofonen, har han lettere for å nå gjennom, som i det nevnte nummeret «Where Are You Coming From and Where Are You Going?».

Jeg føler kanskje at Matija Dedić er den som styrer bandet her. Men hovedproblemet for meg, er at jeg ikke helt klarer å få fatt i hvor denne gjengen vil musikalsk. Joda, det er typisk moderne, akustisk jazz, men jeg klarer ikke helt å få fatt i historiene som fortelles. Det kan selvfølgelig ha noe med meg å gjøre, men jeg føler musikken ikke har de distinkte melodiene som forlanges når man lager slik musikk.

Og kompet med Brewer og Blake virker som de har kommet rett til innspilling, uten å ha studert, snakket om og planlagt innspillingen særlig nøye.

Men innimellom er det en del fine sekvenser her, som jeg liker. Og live tror jeg dette er et konsept som fungerer godt. For dette er dyktige musikere, som burde hatt mer tid på seg før de gikk i studio, i tillegg til litt mer spennende låter å jobbe med.

Jan Granlie

Jure Pukl (ss, ts, bcl), Matija Dedić (p), Matt Brewer (b), Johnathan Blake (dr), Melissa Aldana (ts)

Skriv et svar