Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JUSTIN GRAY & SYNTHESIS

«New Horizons»
MAPL

Bassisten Justin Gray er enda en av alle disse musikerne fra Toronto i Canada, som har valgt ut salt-peanuts.eu som ett av sine talerør. «New Horizons» er bandets debutalbum, hvor grunnstammen i bandet består av gitaristen Ted Quinlan, fiolinisten Drew Jurecka, tablaspilleren Ed Hanley og trommeslageren Derek Gray. I tillegg har de alliert seg med en haug av andre musikere til denne plateinnspillingen, som i hovedsak består av musikk med inspirasjoner fra Asia, med hovedfokus på India.

Det starter med det indiskinspirerte tittelsporet, før de er over i «Reflections», som begge kan minne litt om det John McLaughlin gjorde med sitt band Shakti, men samtidig på langt nær like spennende. Og slik fortsetter det gjennom de ni sporene vi her får servert.

Musikken er kanskje ikke den mest spennende man har hørt de siste månedene, men de fremfører musikken på en helt grei måte, og de har greid å samle et fint kollektiv, som både har store kunnskaper om verdensmusikk og jazz, og særlig den indiske musikken. Jeg har en mistanke om at denne gjengen er svært populære i sitt hjemland, Canada, og at de lager noen veldig morsomme og deilige konserter der de stiller opp, det være seg både på jazzscener og scener for verdensmusikk.

Jeg synes denne gjengen har mye å fare med musikalsk. Gray og hans medmusikanter har laget en fin innspilling, som bør kunne få innpass på en rekke verdensmusikkscener og festivaler rundt om i verden. Det er spennende å høre Grays syngende el.bass, og gitaristen Ted Quinlan, sammen med det typiske indiske lydbildet. Og det taler absolutt til Canadas ære, at man kan holde et såpass stort fargerikt fellesskap sammen, uten at politikere og andre blander seg inn.

Jan Granlie

Justin Gray (b), Ted Quinlan (g), Joy Amandasivam (g), Drew Jurecka (vio), Rebecca Wolkstein (vio), Shannon Knights (viola), Lydia Munchinsky (c), Naguick Farahmaud (tanbak, daf, udu), Todd Pentney (p, org), Dhruba Ghosh (sarangi), Trichy Sankaran (mrdangam), Steve Goru (bansuri), Alam Khan (sarode), Gurpreet Chana (hang dr), Joel Schwartz (resonator, g), Ed Hanley (tabla), Derek Gray (dr)

Skriv et svar