Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

K TRIO

«Vinostig»
KTRIOMUSIC

Trioen K Trio holder til i Amsterdam, men består av musikere fra Island (pianisten Kristjan Martinsson), Frankrike/England (bassisten Pat Cleaver) og Latvia (trommeslageren Andris Buikis). Trioen har siden 2008 spilt mye rundt om i Europa, bl.a. på North Sea Jazz i Rotterdam, Harpa Music Hall i Reykjavik, Jazzycolors i Paris, Nasjonal Jazzscene i Oslo, Bimhuis i Amsterdam og på Rigas Ritmi-festivalen i Riga.

De har til og med fått en islandsk Grammy for debutalbumet «Meatball evening», beste komposisjon og beste komponist, pluss at de vant Young Nordic Jazz Comets i 2008.

På «Vinostig» møter vi de tre i tett triospill, som ligger tett opp til hva vi på 60-tallet fikk fra Paul Bley. Musikken er moderne og frisk, og alle tre musikerne er med på å bygge opp å gjøre musikken spennende. I tillegg til sine faste instrumenter dobler de der de føler behov for det med andre instrumenter, som de spiller selv.

Vi får 13 komposisjoner, som de selv kaller en suite, som alle er ganske løse i formen, slik at om man hører bandet på konsert, så er det ikke sikkert det låter i nærheten av det man får på platen.

Alle komposisjonene er islandske ord for vind, og sammen med musikken følger et kunstprosjekt gjort av kunstneren Helga Paley, som jeg må si ikke gir meg så mye. For meg er det nok med den fine musikken.

Jeg synes musikken er både vital og spennende, og ikke minst morsom, som i fjerdesporet. Det er tre dyktige musikere vi møter, og tre tenkende musikere, som bruker luft og pauser som en del av musikken, uten at det blir stillestående. Meditativt, javel, men interessant.

Jan Granlie

Kristjan Martinsson (p), Pat Cleaver (b), Andris Buikis (dr)

Skriv et svar