Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KALALA

«Masala»
RUMPLP017

Kvartetten Kalala var det ikke mange som visste om, bortsett fra den innerste krets og gode venner, før de spilte avslutningskonserten under Tampere Jazz Happening i år.

Bandet består av trommeslageren Emil de Waal, gitaristen Niclas Knudsen, pluss electronicamusikerne Rumpistol og Spejderrobot.

«Masala» er siste del av deres 2016-trilogi, så det er tydeligvis noen som ikke har fulgt med i timen her. Men til mitt forsvar, må jeg innrømme at denne musikken kanskje ikke er den jeg løper lengst for å oppleve.

Bandet startet i 2013 under Strøm-festivalen i København. Og siden de fikk storveis omtale etter den konserten, ga de like godt ut konserten som deres debutalbum.

På «Masala» får vi servert en electronica som ligger nærmere pop- og rockemusikken enn jazzen. Det er hele veien stødig beats som de to electronicamusikerne lager melodier over, mens Knudsen og hans gitar er den som gjør det improvisatoriske.

Kanskje er dette musikk som fungerer på diskoteker og på slike plasser hvor ungdommen ferdes, men for en «gammel sulikk» som meg, så blir dette litt utydelig og vagt. Dessverre, for dette er musikere jeg har stor sans for, og innimellom kan selv jeg innse at det swinger, og at dansegulvet sikkert fylles godt opp når disse fire lar rytmene kastes ut over publikum.

Jan Granlie

Emil de Waal (dr), Niclas Knudsen (g), Rumpistol (elec), Spejderrobot (elec)

Skriv et svar