Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KANDACE SPRINGS

«Indigo»
BLUE NOTE 00602567218791

Man kan si mye om plateselskapet Blue Note, og hva de har bidratt med av god musikk opp gjennom årene. Men dessverre har de ikke helt klart å følge opp alle de fantastiske albumene de utga på 60- og 70-årene, særlig ikke etter at finansfolket gikk inn i platebransjen og mente man kunne tjene store penger på platesalg.

Men et lite lyspunkt er den unge vokalisten Kandace Springs. Hun kommer fra Nashville, og ble født i 1989. Hun startet å spille piano da hun var ti år, og vokste opp med soulmusikk og Nina Simone på stereoanlegget hjemme. Hun samarbeidet med noen relativt ukjente musikere, før hun debuterte i eget navn på plate i 2016 med albumet «Soul Eyes», før «Indigo» ble sluppet i fjor.

Og det er en skikkelig soulsanger vi får høre. Riktignok ikke med samme stemmeprakt som for eksempel Aretha Franklin, men selskapet har plassert henne i studio med både drevne studiomusikere og gode jazzmusikere, som for eksempel Nicholas Payton (på bass, Rhodes og chord reharmonization!) og trompeteren Roy Hargrove, og sistelåta er den fine «Simple», som hun har skrevet selv og som hun fremfører sammen med sin far, Scat Springs.

Hun har selv skrevet flere av låtene, men det er i de låtene andre har skrevet det fungerer best, som i åpningssporet «Don’t Need The Real Thing» av Jeanelle Kroll og Jimmy Harry, Linda Creed og Thoms Bells «People Make The World Go ‘Round» og Jesse Harris’ «Black Orchid».

Musikken befinner seg trygt innenfor den moderne soulen, Springs har en fin stemme som passer godt til utvalget av låter, og vi får den sedvanlige tunge bassen og relativt mye trøkk i trommene. Og selvsagt er det med en synth og el.piano som like godt kunne vært erstattet av akustisk piano, etter min smak. Men som et nytt navn for undertegnede, var dette en opptur fra Blue Note-selskapet, selv om det blir i overkant popete innimellom.

Jan Granlie

Kandace Springs (rhodes, v, p), Scat Springs (v), Roy Hargrove (tp), Nicholas Payton (b, Rhodes, chord rehamnonization), Karriem Riggins (dr, perc), Chris Dave (dr), Martin Slattery (dr), Carl Sturken (b, g), Jesse Harris (g), Anthony Wilson (g), Jamie Hartman (b, dr, prog, keys, p), Jimmy Hogarth (b, g, perc, pårog), Burniss «Boom» Bishop» Travis II (b), Robert Hurst (b), Elena (fl), Davide Rossi (strings), Patrick Warren (string arr), Peter Jacobson (c), The Langley Sisters (string quartet), Miguel Atwood-Ferguson (viola, string arr), Evan Rogers (background v), Nelson Beato (background v), Elisabeth Komba (background v)Skriv et svar