Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KARI KIRKLAND

«If (when you go)»
SLEA HEAD RECORDS

Etter åtte år i Seattle som profesjonell sirkusartist, vokalist og tidligere medeier av Emerald City Trapeze Arts, forlot Kari Kirkland sagmuggen og sirkuslivet for å bli heltidsmusiker i Sør-California, etterat ennes barndom ble brukt på kryss og tvers av Nord-Amerika med bil.

Hun spilte i forskjellige pop-, rock-, kabaret- og jazzgrupper gjennom tidlig på 2000-tallet i Canada og USA. Mens hun jobbet i Seattle som privat kokk om dagen, og fremførte musikk om natten, meldte Kari seg på en trapestime. Der møtte hun mannen sin, Gary, nærmest i luften, og han eide en sirkusskole og et konsertsted i sentrum av Seattle.

Da jeg fikk platen tilsendt fra Kirkland, lå det ved et brev på norsk, så det er tydelig at hun enten har tilbragt tid her oppe i snøføyka, eller har aner fra Norge, men det har jeg ikke klart å finne ut av. Men musikken tyder ikke på at hun har latt seg påvirke nevneverdig av det nordiske.

Hennes debutalbum, Wild is the Wind, er en samling av samtidssanger og jazzstandarder, innspilt på United Recording i Los Angeles, og nå er det hennes andre album vi har brukt tid på noen dager.

Her har hun samlet et band med drevne musikere, som mer eller mindre lever i forskjellige studioer og bidrar på en rekke innspillinger. I det faste bandet finner vi Shelly Berg (piano, keyboards, vokal), Dean Parks (akustisk og elektrisk gitar) og Kevin Axt (elektrisk og akustisk bass). I tillegg har hun invitert med bassisten Carlitos del Puerto, trommeslageren Peter Erskine, perkusjonisten Brian Kilgore, saksofonisten Jason Arkins, trombonisten Brandon Bryant, trompeterne Michael Gutierrez, Camilo Molina og Terell Stafford, saksofonisten David Mason og The Budapest Scoring Orchestra på noen av låtene.

Låtene er gjort av andre komponister, inkludert «Fragile» av Sting, og Jeff Buckleys «Lover, You Should’ve Come Over».

Dette er en slik innspilling hvor jeg blir litt slått ut allerede fra start. Ikke fordi musikken er spesielt god eller dårlig, men fordi produksjonen er så glatt at musikken nærmest sklir inn ene øret og renner ut av andre. Jeg må virkelig konsentrere meg kraftig for å få med meg detaljene både i musikken og i vokalen til Kirkland. Musikken ligger i et landskap som jeg har en mistanke om at det finnes altfor mye av på Vestkysten av Sambandsstatene. Og grunnen til at jeg(nesten) aldri fester meg med slike utgivelser, helt og holdent produksjonen, som er akkurat så radiovennlig, glatt og forutsigbar som man kan frykte. Låtvalget er fint, og Kirkland fremfører låtene på en helt ok måte. Men når det pakkes inn i altfor glatt vestkyst, blir det i meste laget for meg. Men versjonen av Stings «Fragile» låter vel så bra som originalen, etter min smak.

Hun har fått med dyktige musikere, låtvalget er upåklagelig, men det skal veldig mye til før jeg blir opphengt i denne type pop/jazz som er altfor glatt i kantene, dessverre.

Jan Granlie

Kari Kirkland (v), Shelly Berg (piano, keys, v), Dean Parks (g), Kevin Axt (b), Carlitos del Puerto (b), Peter Erskine (dr), Brian Kilgore (perc), Jason Arkins (s), David Mason (s), Brandon Bryant (tb), Michael Gutierrez (tp), Camilo Molina (tp), Terell Stafford (tp), The Budapest Scoring Orchestra

Skriv et svar