Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KARIN KROG

«Gershwin with Karin Krog»
ODINLP9555
[GJENUTGIVELSE]

Norsk jazzforums plateselskap Odin Records, fortsetter å gjenutgi tidligere perler fra den norske jazzhistorien. Denne gangen dreier det seg om to innspillinger med vokalisten Karin Krog, den ene innspilt i 1973 og 1974, og inneholder musikk skrevet av Gershwin-brødrene, mens den andre «You Must Believe In Spring» er gjort sammen med det danske radiostorbandet og inneholder låter av Michel Legrand. Den platen kommer vi tilbake til om noen få dager. For nå er det Krog og Gershwin det dreier seg om.

Stedet er Rosenborg Studios i Oslo, og i studio sitter tenorsaksofonisten Bjarne Nerem, pianisten Egil Kapstad, bassisten Arild Andersen og trommeslageren Jon Christensen, sammen med Karin Krog, som er på høyden av sin popularitet på dette tidspunktet.

Vi får ni perler ført i pennen av George og Ira Gershwin, med «Who cares?» som åpning. Deretter følger «How Long Has This Been Going On?», «The certain feeling» som instrumental og «My man’s gone now», før vi må snu plata, og vi får «Nice work if you can get it», «Embraceable you», «They all laughed», «There’s a boay that’s leaving soon for New York» og «Our love is here to stay».

Og gjennom alle de ni låtene låter dette strålende. Krog synger på sin helt egenartede måte, som man elsker over alt på jorden, eller hater. Og jeg, og mange med meg, hører til den første kategorien.

Bandet med Egil Kapstad som kapellmester og arrangør, gjør en nydelig jobb. Hans solier er vel gjennomtenkte og interessante. Bjarne Nerem, som hadde gjort svenske av seg på slutten av 50-tallet/begynnelsen av 60-tallet, blomstrer i soliene, mens kompet med Andersen og Christensen hele tiden er helt på høyden og leverer fint underlag til solistene og støtter godt oppunder i ensemblespillet.

Men dette er først og fremst Krogs plate. Og hun synger fantastisk vakkert, med ørlite romklang innimellom, som passer stemmen hennes fantastisk, og som skiller henne litt fra de mange andre vokalistene som herjet rundt på den tiden.

En nydelig plate, som endelig er ute i ny utgave. Og med den og Legrand-plata, er det vel snart bare samarbeidet med Dexter Gordon og Archie Shepp som mangler fra den tiden. Vi får håpe de også dukker opp en vakker dag!

Jan Granlie

Karin Krog (v), Bjarne Nerem (ts), Egil Kapstad (p), Arild Andersen (b), Jon Christensen (dr)

Skriv et svar