Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KEKKO FORNARELLI TRIO

«Outrush»
ABEAT ABJZ133

Sist jeg hørte denne italienske pianisten, var under Bari In Jazz tidligere i sommer, hvor han spilte med en helt ny sammensetning, med de norske musikerne Håkon Kornstad (s), bassisten Mats Eilertsen, den tyrkisk/svenske trommeslageren Robert Mehmet Ikiz og den spansk/italienske gitaristen Walter Beltrami. Denne konstellasjonen (minus Kornstad) var i studio i Bari og gjorde innspilling, som snart vil være ute på markedet med sin svært internasjonale setting.

Mens vi venter kan vi hygge oss med «Outrush»-albumet som kom i fjor. Her har han med seg bassisten Giorgio Vendola og trommeslageren Dario Congeda i åtte låter komponert av Fornarelli.

Musikken ligger i landskapet vi de senere årene er blitt vant til å høre fra streite pianotrioer. Det er mye e.s.t. i uttrykket, men med snev av italiensk varme og lidenskap innimellom, som skiller de litt fra det nordiske. Men det er ingen tvil om at trioen har flere forbilder i Norden. E.s.t. er nevnt, men vi kan godt også føye til Helge Lien Trio, og til dels Tord Gustavsen.

Fornarelli skriver fine komposisjoner. Hans trio er samspilt og spiller mer enn godt nok sammen. Spesielt kan jeg like lyden i bassen på dette opptaket.

På en av låtene, «Don’t hide» har de fått med vokalisten Roberto Cherillo, som virkelig bringer inn det lidenskaplige og italienske inn i musikken.
I det hele er dette blitt en fin innspilling fra den italienske pianisten. Og det er nok et bevis på at det skjer mye spennende på jazzfronten i Italia. Sjekk ut den nye innspillingen når den kommer!

Jan Granlie

Kekko Fornarelli (p, synth), Giorgio Vendola (b), Dario Congeda (dr)

Skriv et svar