Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KIRA MARTINI

«Warm Valley»
STORYVILLE 101 4328

Den danske vokalisten Kira Martini har de senere årene markert seg sterkt innenfor den mer «streite» vokaljazzen i Danmark. Hun er på veien nesten hele tiden, og spiller, stort sett, med sitt faste band bestående av garvede veteraner og litt yngre musikere som trives godt i det «klassiske», vokale jazzlandskapet.

Før denne platen har hun gjort tre plater i eget navn, hvorav den seneste, «Yellow House Sessions», kom i 2017 og fikk god anmeldelse på salt peanuts* (hele anmeldelsen kan du lese HER).

På «Warm Valley» samarbeider hun med de samme musikerne som utgjorde grunnstammen på hennes forrige plate, nemlig trompeteren Peter Marrott, de to swinglegendene, klarinettisten Elith «Nulle» Nykjær og
trombonisten Ole «Fessor» Lindgren, pianisten Mads Søndergaard, bassisten Joel Illerhag og trommeslageren Morten Ærø, som alle er med på å gjøre denne innspillingen til en fryd, hvis man har sans for litt eldre utgaver av jazzen.

Hele veien er det Martinis stemme som styrer «skuta». Vi får 11 mer eller mindre kjente «klassikere», ikke bare innenfor jazzsegmentet, men vi får også en fin og original versjon av Bob Dylans «Don’t Think Twice, It’s All Right» i skikkelig swingversjon. De gjør også Niels-Henning Ørsted Pedersens «Those Who Were» med tekst av Lisa Freeman, og da de runder av med Joe Greenes «Don’t Let The Sun Catch You Cryin’», har de gitt oss en fin stund med deilig jazzmusikk, som ikke krever all verden av oss som lyttere.

Kira Martini er en fin vokalist innenfor dette segmentet. Hun foredrar med stor overbevisning, og såpass mye at man nesten kan høre respekten fra de andre musikerne. Av disse merker jeg meg spesielt fint trompetspill av Peter Marrott. Men det er ingen som ikke gjør jobben sin på denne «skjæringen».

Vi var begeistret for hennes forrige innspilling, og hennes nye, «Warm Valley» gjør at hun er i ferd med å toppe listen over de vokalistene i Danmark som holder seg innenfor den «streitere» delen av jazzen, og som man må gå andre steder enn på Klub Primi og Mandagsklubben for å høre.

Hyggelig!

Jan Granlie
Kira Martini (v), Peter Marrott (tp), Elith «Nulle» Nykjær (cl), Ole «Fessor» Lindgreen (tb), Mads Søndergaard (p, acc, wurlitzer), Joel Illerhag (b), Morten Ærø (dr)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.