Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KRISTIN KORB

«Beyond the Moon»
DOUBLEK MUSIC DKM161116

Den amerikanske bassisten og vokalisten Kristin Korb, som har vært bosatt i Danmark siden 2011, kan raskt havne i samme selskap som den norske bassisten og vokalisten Ellen Andrea Wang (Pixel) eller amerikaneren Esperanza Spalding. Men allerede fra første tone oppdager vi at Korb har noe annet å komme med enn det litt rocka landskapet Wang beveger seg innenfor, eller det erkekommersielle, hvor man har plassert Spalding, som i starten var langt inne i jazzen, men som noen (plateselskapet?) har tatt helt ut i det komersielle.

Korb, derimot, oppholder seg trygt og godt inne i den «amerikanske tradisjonen», hvor det høres ut som hun trives godt.

Med seg på «Beyond the Moon» har hun den danske pianisten Magnus Hjorth, som ansolutt er rett mann på rett plass i disse låtene, og den dansk/norske trommeslageren Snorre Kirk, som man nesten skulle tro hadde trådd sine barnesko på Manhattan eller i Kansas City.

Ved siden av noen låter laget av Korb, får vi en fin samling av Johnny Mercers låter. Og heldigvis er det ikke de mest kjente hun har med på innespillingen. Her får vi fine tolkninger av en rekke litt ukjente låter fra «mester» Mercer, fremført av en strålende trio, hvor jeg spesielt vil trekke fram Hjorths oversiktlige og interessante pianospill. Dette er musikk han kan, og hans soloinnsats er strålende.

Korbs bass-spill er det heller ingenting å klage over. Hun har hatt et nært forhold til Ray Brown, Bruce Forman og Jeff Hamilton, og kanskje er det her hun har lært å swinge slik hun gjør her.

Og bak sitter Snorre Kirk med avslappet ro og total oversikt, og leverer et lett og fint trommespill som passer perfekt inn i dette stoffet.

Kristin Korb har rett og slett laget en fin plate som er en nydelig hyllest til Johnny Mercer. Og med slike medmusikanter, har hun virkelig skutt gullfuglen.

Jan Granlie

Kristin Korb (v, b), Magnus Hjorth (p), Snorre Kirk (dr)

Skriv et svar