Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KRISTOFFER GORI VERDONER QUARTET

«Dancing Seedlings»
AMP MUSIC & RECORDINGS

Kristoffer Gori Verdoner Quartet er et nystartet prosjekt med unge jazzmusikere fra Aarhus. Dette er bandets debututgivelse og inneholder ti originale spor komponert av bandlederen og gitaristen Kristoffer Gori Verdoner. Vakre melodier kobler elegant sammen akkorder på nye kreative måter møter sjelen og kanten av blues, soul og rock.

Kristoffer Gori Verdoner er en dansk gitarist, komponist og erfaren gitarist, både som frontmann og sidemann i en mengde musikksjangre fra jazz, blues, pop, rock, RnB og hiphop, og i ulike storband- og musikalske prosjekter. Verdoners kjærlighet og kunnskap om de mange sjangrene skinner også igjennom i komposisjonene hans og sammen med hans nystiftede kvartett finner de en unik lyd og stilistisk tilnærming.

Bandet består, foruten han selv, av pianisten Emil Sommer Larsen, bassisten Christian Aagaard Trier og trommeslageren Lars Asger Nørby. Og innspillingen er gjort i FinlandStudio i Aarhus i juni 2021.

Selv om Gori Verdoner er en musiker som har vært, og er, innom en rekke forskjellige stilarter i sitt virke, noe må man jo gjøre for å overleve som frilansmusiker også i Danmark, så føler jeg at vi her får klare sport tilbake til jazzrocken mange av oss har et litt anstrengt forhold til, som ble så populært på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Men forskjellen er den at her møter vi fire musikere som ikke har låst seg fast i stilarten, men som bringer det «moderne» lydbildet inn i musikken.

De starter med tittelsporet, som gjerne kunne vært gjort av George Benson og alle de som forsøkte å nærme seg han i spillestil. Med det unntaket av Godi Verdoner befinner seg langt oppe på gitarhalsen mee venstrehånda. Det fører til at låten blir lys og hyggelig, noe som fortsetter utover på platen.

Ved siden av gitaristen, er det pianisten Emil Sommer Larsen som er den best benyttede solisten. Han er en musiker som legger seg tett på gitarspillet, og de to følger hverandre fint gjennom hele innspillingen. Og i noen av soliene briljerer han, som i den behagelige «On The Move», som jeg har kåret til min favoritt på platen. Og bak fungerer både bass-spillet til Christian Aagaard Trier og trommespillet til Lars Asger Nørby fint i kvartetten, uten å «ta føringen» noe sted.

Dette er blitt en hyggelig sommerplate som viser fire dyktige musikere og en komponist som er i stand til å skrive låter som glir fint inn i øregangene, samtidig som han er en god gitarist som, på tross av jazzrock-elementene, tar oss med på en behagelig reise inne på det danske fastlandet. Men jeg kunne kanskje ønsket litt mer variasjon i tempo og stemninger gjennom platen. Her blir mye i samme landskap, men om sommeren er det jo godt med sol og mild bris, noe jeg synes vi får mye av på denne innspillingen.

Jan Granlie

Kristoffer Gori Verdoner (g), Emil Sommer Larsen (p), Christian Aagaard Trier (b), Lars Asger Nørby (dr)

Skriv et svar