Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LANA TRIO

«Lana Trio»
VA FUNGOOL

På coveret av den nye plata med Lana Trio er det avbildet to unge damer, stående midt i gata mellom to trikkeskinner med t-skjorter med LANA trykt på den ene og TRIO på den andre. Og det er nesten den eneste informasjonen man får på coveret, foruten hvem som spiller og den tekniske informasjonen.

Låtene er navngitt etter lengden på låtene, som «05.30», «07.10» osv., noe som for så vidt er like greit, så møter man musikken med åpen sjel og uten noen ideer annet enn lengden på låtene.

Trioen består av tre relativt unge, norske musikere, som til daglig for det meste befinner seg i det fritt improviserte landskapet eller over i det samtidsmusikalske. Trioen består av trommeslageren Andreas Wildhagen, som også besitter den ene trommestolen i Paal Nilssen-Loves Large Unit og jazzintrovinnerne Mopti, pianisten Kjetil Jerve, som spiller i en rekke forskjellige prosjekter i Norge, bl.a. Tentett, Einer, Orter Eparg, Jervaas og kanskje det mest kjente, Baker Hansen. Trombonisten Henrik Munkeby Nørstebø befinner seg mest i det samtidsmusikalske landskapet, han gjør solokonserter, spiller i trio med Raymond Strid og Nina de Heney, er med i trioen Whirl, det kreative kollektivet Skadedyr og en rekke andre mer eller mindre faste konstellasjoner.

Sammen har disse tre laget en svært interessant og avansert innspilling. Jerves pianospill er fritt og leder i hovedsak an i trioen. Nørstebøs trombonespill er kreativt, virilt og interessant og Wildhagens trommespill er alltid en fryd for øret.

Musikken befinner seg, som det meste disse tre bedriver, i grenselandet mellom det forståelige og det avanserte. Det vil si mellom det frie jazzuttrykket og samtidsmusikken. Det er tre dyktige utøvere på hvert sitt instrument, og sammen fungerer det nærmest perfekt.

Ikke noe du spiller når svigermor er på besøk, kanskje, men etter at hun har forlatt boligen, er det fritt fram. Full guffe, en god stol og rett på! Ei plate jeg mer enn gjerne anbefaler til alle som ikke klapper på en og tre.

For dere som oppholder dere i Oslo: I morgen, tirsdag 23.09, spiller de på Blow Out på Mir, med gjester. Be there!

Jan Granlie

Andreas Wildhagen (dr), Kjetil Jerve (p), Henrik Munkeby Nørstebø (tb)

Skriv et svar