Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LARS JAKOB RUDJORD ENSEMBLE

«Clockwork»
FYRLYD RECORDS FYRLYD1302

Siden 2009 har pianist og komponist Lars Jakob Rudjord ledet sitt ensemble, men det tok drøyt fire år før deres første plate, «Clockwork» så dagens lys. I mellomtiden har han spilt med Ingvild Koksvik som han driver plateselskapet Fyrlyd i Farsund sammen med, på den praktfulle plata «Nattåpent». Rudjord har også turnert med Frøy Ågre og Karl Seglem over store deler av verden. Hans eget ensemble består derimot av cellist Katrine Schiøtt og Adrian Fiskum Myhr på kontrabass.

Musikken på «Clockwork» er både utforskende og nesten samtidsmusikk-aktig i det ene øyeblikket og melodisk vakker i det neste. Stemningen er ofte mollstemt og mørk, men med noen litt lysere øyeblikk. Lystig blir det imidlertid aldri. Det bidrar nok instrumentsammensetningen i trioen til.

Lars Jakob Rudjord selv står bak alle komposisjonene, og skal jeg velge noen favoritter må det bli åpningssporet «Fremad marsj» og tittelsporet. Dette er en plate som kanskje ikke er så umiddelbar, men den vokser på deg som lytter for hver eneste gjennomhøring. Det er definitivt et kvalitetstegn.

Roy Ervin Solstad

Lars Jacob Rudjord (p), Katrine Schiøtt (c), Adrian Fiskum Myhr (b)

Skriv et svar