Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LAUREN BUSH

«All my treasures»
EGET SELSKAP

Den canadiske vokalisten Lauren Bush kommer med «All my treasures» med sitt debutalbum. Hun er bosatt i London, hvor hun debuterte på Pizza Express i Soho, og har denne sommeren vært ute og gjestet en rekke festivaler i Europa.

Hun er født i Canada, men fant ut at det var lettere å livnære seg som jazzvokalist i London (?). Hennes var er jazztrompeter og hennes mor musikklærer, så hun har basisen inne.

På sin debutplate samarbeider hun med en rekke musikere, som ikke er særlig kjente for det nordiske jazzpublikummet, men det kan det fort bli en endring på. Særlig synes jeg saksofonisten Brandon Allen leverer fine saker sammen med pianisten Liam Dunachie.

Bush har en fin stemme for stradisjonell, swingende jazz, og hun overbeviser blant annet i åpningssporet «I’ve Got Just About Everything I Need», og det er i de raske låtene hun utmerker seg mest. Når hun beveger seg inn i balladeavdelingen, blir stemmen hennes litt anstrengt, etter min smak.

Vi får en rekke, relativt ukjente standarder, med «Sweet Georgia Brown, «I’m Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter»» og Jobims «Dindi» som de mest kjente.

Jeg har en mistanke om at «All my treasures» kan bli et solid gjennombrudd for Bush, og hun vil garantert gjøre større suksess enn noen av sine navnebrødre.

Innimellom scatter hun, som hun ikke skulle gjort noe annet, og alt er innenfor den tradisjonelle jazzvokalen. Her finner vi raskt forbilder i Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og kanskje mest Anita O’Day, men stemmen til Bush når ikke helt opp til forbildene. Til det er stemmen hennes for skarp, og av og til litt tilgjort. Ofte glir stemmen litt bort fra jazzen og over i det nesten revyaktige, og selv om hun har god intonasjon og at det meste fungerer i noen låter, blir det ikke nok «erfaring» i sangen hennes.

Ingenting på denne innspillingen er nyskapende på noen måte, men Bush synger fint, og hun har med seg dyktige musikere som kan denne sjangeren ut og inn. Og, som sagt, dette kan mer enn gjerne bli hennes gjennombrudd, så hun slipper å synge på The Charterhouse Bar i London hver torsdag, som tilfelle er nå.

Jan Granlie

Lauren Bush (v), Brandon Allen (s), Miguel Gorodi (tp), Kieran McLeod (tb), Liam Dunachie (p), Andrew Robb (b), David Ingamells (dr)

Skriv et svar