Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LEF

«Hypersomniac»
RARE NOISE RECORDS RNR070

Sangeren og komponisten LEF (Lorenzo Esposito Fornasari), har over en periode vært tilsluttet det nyskapende plateselskapet RareNoiseRecords.

Platen «Hypersomniac» er hans debut som bandleder, hvor han fremfører sine låter sammen med et skikkelig stjernelag av musikere. Vi møter de norske musikerne Eivind Aarset (g, elec), Nils Petter Molvær (tp), Ståle Storløkken (hammond, keys) og Kenneth Kapstad (dr), sammen med saksofonisten Rebecca Sneddon og bassisten Bill Laswell, i et ganske rocka «sett», hvor LEFs sanger er hovedingrediensen, men hvor musikerne, med et typisk Bill Laswell-beat, legger ut på sine reiser som var det det eneste de hadde gjort de senere årene.

Og i hovedsak er det Laswells tunge bass, Aarsets rocka gitarspill og Kapstads «motorpsychotiske» trommer som spiller mer eller mindre hovedrollen, sammen med Storløkkens strålende orgelspill. På mange måter blir LEFs stemme litt underordnet, men hvis man har en forkjærlighet for de store rockebanda fra 70- og 80-tallet, samtidig med ting flere av disse musikerne har gjort tidligere, så vil denne platen definitivt falle i smak.

Vi får 12 låter, hvor de fleste har mye psykedeliske rock som hovedelement, en type musikk som disse musikerne har godt inne. Vi får tungt bass-spill, lekent keyboardspill, tunmge trommer og sedvanlig strålende gitarspill fra Aarset, som her nesten går i «ungdommen» og tilbake til sin tid som rockemusiker. Vi hører litt mindre til Molvær og Sneddon, men der de dukker fram fra tungvektsklassen, låter det som de alltid har vært der. Sneddon med en skarp tone i saksofonen som bryter gjennom der den skal, og Molvær er akkurat der vi kjenner han, som i femtesporet «It’s Alright».

«Hypersomniac» er blitt en plate som egentlig faller litt utenfor det som surrer og går i spilleren til daglig. Men etter noen gjennomkjøringer av dette stjerneprosjektet, så skal man ikke se bort fra at det kan komme en og annen klage fra naboene, når denne platen settes på for fullt. For den inneholder en rekke spennende sekvenser, som jeg kommer til å spille ofte.

Spennende!

Jan Granlie

Lorenzo Esposito Fornasari (v), Eivind Aarset (g, elec), Nils Petter Molvær (tp), Rebecca Sneddon (s), Ståle Storløkken (hammond, keys), Bill Laswell (b), Kenneth Kapstad (dr)

Skriv et svar