Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LIEBMAN / MURLEY QUARTET

«Live at U of T»
UOFT JAZZ

Den amerikanske saksofonisten Dave Liebman, må være en av verdens mest produktive jazzmusikere. Han har ikke laget så altfor mange plater i eget navn, men som medmusikant finnes det et nesten overveldende antall plater med han. Han er født i 1946 i Brooklyn, og har spilt aktivt og mye på begge sider av Atlanteren, i Europa med blant andre Joachim Kuhn, Daniel Humair, Paolo Fresu, Jon Christensen, Bobo Stenson og Petter Wettre, mens han «over there» har vært å høre med blant andre Chick Corea, John Scofield, Kenny Kirkland, Terumasa Hino, og i gruppen Quest med Richard Beirach, George Mraz, John McClure og Billy Hart, og en rekke andre.

Her møter vi han i en klubbsetting med saksofonisten Mike Murley, som har sin faste base i Toronto. I tillegg møter vi bassisten Jim Vivian og trommeslageren Terry Clarke, som også har kanadisk pass, og adresse Toronto.

Etter å ha hørt en rekke plater med Liebman gjennom de senere årene, med forskjellige musikere av ymse kvalitet, var jeg nok en smule skeptisk da jeg satte på denne platen første gang. Men det meste av min skepsis ble blåst over bord nesten umiddelbart. For her møter vi to saksofonister som «samtaler» på utmerket vis. Liebmans sopransaksofon låter strålende, som alltid, mens overraskelsen utvilsomt er Mike Murley, som med full kontroll og oversikt leverer strålende tenorspill både i ensemble og solier, Og komunikasjonen med Liebman er hele tiden gjensidig og fin. Kompet med Vivian og Clarke er der mest for å gjøre jobben sin som oppbackere til de to blåserne, noe de gjør på en fremragende måte. De er i stand til å legge grunnlaget for at denne kvartetten swinger, noe de til tider gjør med stor overbevisning.

Ingen revolusjon på CD, men en fin plate i be-bop-avdelingen som det garantert har vært svært hyggelig å høre på klubben U of T.

Jan Granlie

Dave Lebman (ss, ts, fl), Mike Murley (ts, ss), Jim Vivian (b), Terry Clarke (dr)

Skriv et svar