Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LINDA SHARROCK

«No Is No»
IMPROVISING BEINGS IB30

Vokalisten Linda Sharrock startet allerede som barn å synge I kirkene I hennes hjemby, Philadelphia. Hun ble tidlig interessert i jazz og folk music, og allerede på skolen begynte hun å interessere seg for avant garde. På midten av 60-tallet spilte hun med Pharoah Sanders, og i 1966 giftet hun seg med gitaristen Sonny Sharrock. På 60-tallet jobbet hun like godt med Sanders som med Herbie Mann, men gjennombruddet kom med innspillingen «Black Woman» sammen med Sonny Sherrock i 1969. Hun gikk fra Sonny i 1978 og flyttet til Wien, hvor hun fortsatte å spille med folk som Franz Kogelmann, Eric Watson og Wolfgang Pushnig, senere også med Pat Brothers, Red Sun AM4 og Harry Pepl.

På «No Is No» får vi henne på to CDer. Den første gjort i Studio Septiéme og den andre live på Bab Ilo, begge steder i Paris. Med seg begge stedene har hun trompeteren Itary Oki, saksofonisten Mario Rechtern, pianisten Eric Zinman, trommeslageren Makoto Sato og bassisten Yoram Rosilio.

Linda Sharrock har på disse innspillingene tatt med seg det beste fra ex-gemal Sonnyt Sharrock. Hvis vi ikkie hadde klart å oppspore besetningen på nettet, så kunne jeg nesten ha veddet på at gitaristen Sharrock var med. For musikken er veldig tilstede i hans minne. Det er fritt improvisert fra start til mål, derfor er det helt ok at man får en studio- og en liveversjon. Ett strekk på hver av platene, uten at de kan sammenlignes på noen måte. På liveversjonen synes jeg faktisk instrumentene skiller seg bedre fra hverandre enn studioversjonen, noe som ofte er uvanlig.

Det fine med innspillingene, er at det ikke er Linda Sharrock med komp vi får høre. Her er alle musikerne like viktige, og Sharrock utmerker seg ikke på noen måte. Alt er røfft og tøfft, og skal du sette deg ned med denne, så bør du kanskje gi din samboer, katten og annet løsøre få fri noen timer.

Spill den høyt! La naboene bare klage! For som tittelen sier: «No Is No», at undertittelen er «don’t fuck around with your women», passer perfekt inn i sammenhengen. Linda Sharrock for President!

Jan Granlie

Linda Sharrock (v), Itaru Oki (tp, flh), Mario Reichtern (s, saxolin), Eric Zinman (p), Makoto Sato (dr), Yoram Rosilio (b)

Skriv et svar