Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LISA BJÖRLÄNGE QUINTET

«Resting Spirit»
HOOB RECORDS

«Resting Spirit» är kvintettens tredje skiva, denna gång med releasekonsert på Fasching i september. Alla kompositionerna är signerade Lisa Björänge.

Som vanligt levererar Hoob en kvalitativ inspelning, denna gång i en modern swingtradition. I mina öron är Björänges röst en kombination av Diana Kralls inställsamhet och Lina Nybergs självutlämnande ärlighet.
I «Sandviken» levererar Björänge en fantastisk uppvisning i scat-sång där hon också sjunger unisont med Klas Toressons stilsäkra tenorsax.

Texterna kretsar kring kärlek, relationer och introspektiva utgjutelser. I «Never ask for more» får trummisen Jon Fält bre ut sig med ett säreget solo. Fält och bassisten Per-Ola Landin står för skivans svåremotståndliga sväng.

Livslusten i «Keep it real» är smittande. Musiken får mig att associera till den låtskatt som brukar kallas «örhängen», fast här i en moderniserad version.

Jag saknar pianisten Fabian Kallerdahls personliga tilltal. Det känns som om han inte kände sig riktigt hemma på den här skivan.

Björänge har en lika varm som pregnant röst. Men jag måste fråga mig varför i hela fridens namn man lagt på en änglalik kör på «One day left», skivans sista spår. Som om man inte trodde på att låten skulle klara sig på sina egna meriter.

Lars Grip

Lisa Björänge (v), Klas Toresson (ts), Fabian Kallerdahl (p), Jon Fält (dr), Per-Ola Landin (b)

Skriv et svar