Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LINE KRUSE ORCHESTRA

«Hidden Stone»
CONTINUO JAZZ CC777 722

Line Kruse er en dansk fiolinist, som har en egen forkjærlighet for den kubanske og argentinske musikken. Hun flyttet for en del år siden til Paris, hvor hun raskt kom i kontakt med musikkmiljøet som holdt på med sør-amerikansk- og kubansk musikk i byen

På sitt fjerde album arbeider hun fortsatt med den musikken danskene har lært å kjenne henne gjennom, nemlig en blanding av det sør-amerikanske, kombinert med nordiske klanger, i et band med mange medlemmer, men dog ikke noe storband. Den tidligere Gotan-Project fiolinisten, for Kruse har vært medlem av det bandet, utforsker her sine danske røtter og kaster seg samtidig over den rytmiske rikdommen i den argentinske, det kubanske og den afro-peruanske folkloren.

All musikken er komponert og arrangert av Kruse, med unntak av et spor, som er skrevet av fløytisten Pierre Bertrand. Vi får ni komposisjoner, som i hovedsak befinner seg på andre siden av «dammen», men hvor man også kan ane en viss hjemlengsel til Danmark.

Men er musikken så blitt interessant? Nei, jeg synes ikke det. I alle fall ikke hele platen. Innimellom får vi noen fine sekvenser, men jeg føler at altfor mye er basert på fioliner, som det er mange av, og fløyter. Og det blir sjelden noe trøkk og energi av disse instrumentene, så lenge det ikke er autentisk.

Og mangelen av autensitet er nok mitt hovedankepunkt mot innspillingen. Det blir på mange måter en kombinasjon av lett underholdningsmusikk, latino- og jazzmusikk, uten at noen av sjangerne blir tatt skikkelig grep om.

Kruse er en dyktig fiolinist. I tillegg har hun alliert seg med en rekke gode musikere i studio, men uten at det swinger skikkelig. Men vi får unntak. Den fine «Tango ‘ La Jalouse’» gjøres på en fin måte. Ellers blir dette nesten som å høre et middels «radioorkester» som skal forsøke seg på litt fremmede partiturer. Det føles rett og slett ikke ærlig, og når musikk ikke føles ærlig, så faller den veldig ofte gjennom. Dessverre.

Jan Granlie

Line Kruse (vio), Gerard Presencer (tp, flh), Pierre Betrand (fl), Stèphane Chausse (cl, bcl, fl, ts, as), Philippe Slominski (tp, flh), Hervé Michelet (tp, flh), Denis Leloup (tb), Steen Nikolaj Hanse4n (tb, btb), Vladimir Dubois (horn), Louis Winsberg (g), Hervé Samb (g), Jean Yves Jung (p), Jèrôme Regard (b), Lukmil Perez Herrera (dr), Minino Garay (dr), Abraham Mansfarroll (perc), Silvain Rabourdin (vio), Joachim Beaumerder (vio), Emmanuel Blanc (viola), Jean Philippe Audin (c), Yann Garac (c)

Skriv et svar