Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LUCA AQUINO

«OverDOORS»
TÜK MUSIC TUK006

Den italienske trompeteren Luca Aquino, er den trompeteren kollegaen Paolo Fresu anbefaler, hvis man skal hyre andre enn «sjefen sjøl».

Han kommer fra Sør-Italia, og begynte ikke å spille trompet før han var 20 år. Men hva gjør ikke Miles Davis og Chet Baker med et relativt ungt sinn? Men han la bort trompeten etter en stund for å fullføre sine økonomistudier. Men er man først bitt av jazzbasillen, så er man solgt. Så etter en stund var han tilbake, og denne gangen med fullt fokus på trompetjazzen.

Etter det har han gjort en rekke innspillinger i eget navn, og med bandet Skopje Connection, og en innspilling med norske musikere.

På hans seneste skjæring, er det en litt ny Aquino vi møter. Nå er det jazz med rocketilnærming som står i fokus. Og når man med ett unntak gjør låter av det legendariske bandet The Doors, så må det kanskje bli slik. Riktignok spiller Aquino akkurat like overbevisende som alltid, men bakteppet er et helt annet. Med Dario Miranda på elektrisk bass, Antonio Jasevoli på gitar og Lele Tomasi på trommer, pluss gjestene Rodolph Burger på vokal og gitar på «Riders in the Storm», Petra Magoni på vokal på «Queen Of The Highway» og Carolina Bubbico på vokal på «Indian Summer», så må dette nesten bli rocka.

Men jeg blir faktisk litt skuffet over resultatet. Jeg har stor sans for den musikken Jim Morrison og The Doors gjorde. Det var en magisk stemning over musikken de gjorde. Men på «OverDOORS» er det ikke mye magikk og hente. Det blir rett og slett litt for mye cafémusikk for min smak, og jeg tror ikke dette vil bli tatt nådig opp hos The Doors gamle blodfans. Hør bare på den hjelpeløse versjonen av «Riders On The Storm»…

Nei, Aquino. Det er helt ok at du liker The Doors. Det er det mange av oss som gjør, men vi lager ikke plater av det! Bli ved din lest, og spill den jazzen vi vet du er god til, og ikke prøv å bli rik på å gjøre litt for teite versjoner av legendariske rockelåter. Jeg er overbevist om hadde jeg sendt denne innspillingen til min gamle kollega Arild Rønsen, så hadde han erklært Italia krig!

Jan Granlie

Luca Aquino (tp, live elec), Dario Miranda (elb), Antonio Jasevoli (g), Lele Tomasi (dr), Rodolphe Burger (v, g), Petra Magoni (v), Carolina Bubbico (v)

Skriv et svar