Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

LUSH LIFE

«ordinary things that everyone ought to do»
CURLING LEGS CLP CD 148

Pianisten Rune Klakegg har nærmest vært fraværende fra den norske jazzscenen i flere år. Han dukket opp med Sheen Jazzorkester for en stund siden, og la oss håpe at det var det som skulle til for at han igjen begynte å vise seg fram på den norske jazzscenen.

For ikke er Klakegg bare en hyggelig fyr, han er i tillegg en glimrende pianist og tegner, som man har bruk for i på den norske (og skandinaviske) jazzscenen.

I kvartetten Lush Life møter vi han sammen med vokalisten Nina Gromstad, bassisten Jan Olav Renvåg og trommeslageren Stig Sjøstrøm. Men det er Klakegg og Gromstad som er de viktigste og mest fremtredende musikerne her. De to andre dukker opp der det føles riktig at de er med.

Vi får en fin samling standarder, og det hele starter med Sondheims «The Girl of Summer», og vi vet hva resten av plata vil gi oss. Nemlig sober og fin kvartettjazz, som kan nytes uten at man trenger å konsentrere seg om musikken hele tiden, for å få med seg hva som skjer.

Rune Klakegg er en fremragende pianist som tolker disse låtene akkurat slik de skal. Gromstad har en fin, men av og til litt spiss vokal, som på tross av spissheten fungerer fint inn i helheten. Renvåg er en stødig bassist som legger fine basskommentarer til de to hovedaktørene, og Sjøstrøm spiller akkurat så fint han skal for å underbygge resten av kvartetten.

Best synes jeg det låter i balladene, som i Nobles fine «The Very Thought of You», og spesielt i Randy Newmans evigunge «I Think It’s Going To Rain Today», en perle som gjøres altfor sjelden.

I tillegg må covertegningen til Klakegg framheves. Han klarer med en enkel strek å gi musikken et bilde, uten at det er et landskapsmotiv eller bilde av musikerne. Strålende!

I det hele tatt har Lush Life laget en behagelig og fin plate, som blir god å ha når høsten setter inn for alvor.

Jan Granlie

Nina Gronstad (v), Rune Klakegg (p), Jan Olav Renvåg (b), Stig Sjøstrøm (dr)

Skriv et svar