Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MADS LA COUR’S ALMUGI

«Stout»
WHYPLAYJAZZ, WPJ062

Den danske trompetisten og flygelhornisten Mads la Cour, har vi hørt i flere sammenhenger, blant annet med DR Big Band. På denne platen med sitt band Almugi  spiller han kun flygelhorn, noe han gjør på en utmerket måte. Og i bandet Almugi møter vi han sammen med den katalanske tenorsaksofonisten Cesar Joanquet, og de to danskene, bassisten Andreas Lang og trommeslageren Kasper Tom Christiansen.

Det står ingen steder i coveret om de kun gjør la Cour sine komposisjoner, men alle har det typiske nordiske i seg – i hvert fall i åpningssporet «Rimi», så vi regner med at det er la Cour som står ansvarlig.

Men den andre låten, «Gute Zeiten» tar oss med inn i et annet landskap, og er en fin neobop-låt, som svinger upåklagelig med drivende bass- og trommespill under de to solistene. Her legger man spesielt merke til la Cours fine flygelhorn-spill, som minner om salige Kenny Wheeler, og som smelter godt sammen med Joanquets tenorsaksofonspill.

I de mer melankolske sekvensene, så som i «Nuet #1», fremstår han som en genial musiker, hvor det meste er på plass i denne fine balladen.

«Folk song» leder tankene til bassisten Charlie Haden, mens «Sunday» er en fin ballade, som er likeså god, som en god søndag kan være. «Nuet #2» har også litt Haden i seg, kanskje mest på grunn av Langs basspill, mens «Hurry Up» er en fin neobop-låt og en tour de force for la Cour, der han virkelig går inn i komposisjonen. «The Second Day» er en deilig ballade med en flott bassintro, hvor Lang sammen med Kasper Tom sitt løse, og nærmest Jon Christensen-aktige trommespill, legger grunnen for de to blåsernes fine og lyriske spill, før de avslutter med «Stout», som også har litt folkemusikk i seg, og som er en fin avslutning på en plate, hvor vi får fortalt gode, musikalske historier gjennom alle de ni komposisjonene.

Jan Granlie

Mads la Cour (flh), Cesar Joanquet (ts), Andreas Lang (b), Kasper Tom Christensen (dr)

Skriv et svar