Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MAGNUS THUELUND

«Angel From The South»
FRESH SOUND NEW TALENT FSNT 547

Den danske altsaksofonisten Magnus Thuelund, er et godt eksempel på hvor mye kreativt som skjer på den danske jazzscenen om dagen. Hans musikalske univers er bygget på en kreativ og åpen musikalsk dialog, hvor han med sine enkle komposisjoner, klare melodier og fine grooves gir god plass til medmusikantene som ofte er relativt store, internasjonale navn. Han har tidligere vært elev av Benjamin Koppel, og kaster seg som sin læremester ut i samarbeid som overrasker og fornyer hans musikalske uttrykk.

På hans femte plateutgivelse, «Angel From The South» har han invitert med et internasjonalt lag av musikere, med landsmannen Nikolaj Hess på piano, og med amerikanerne Ralph Alessi på trompet, Mark Mommaas på tenorsaksofon, Graig Earle på bass og Nasheet Waits på trommer.

Vi får åtte komposisjoner gjort av Thuelund, som både er melodiske i formen, og relativt frie i soliene. Ikke slik at noen av musikerne «tar av» på noen som helst måte, men de viser sin personlighet og egenart hele veien, noe som fungerer fint i Thuelunds komposisjoner.

Det starter rolig, med «Slower», hvor Thuelund og Alessi kommuniserer godt over et fint komp, hvor man særlig legger merke til Waits distinkte trommespill i starten.
Etter hvert som platen skrider fram, får jeg en liten følelse av at det skjer litt for lite. Komposisjonene til Thuelund blir litt for like til at man klart kan skille dem klart fra hverandre. Det blir mye unisont spill mellom Thuelund og Alessi over et fint komp, og det meste foregår i medium tempo, selv om musikerne hele veien gjør en fremragende jobb. Men det er kanskje i dette tempoet «engelen fra sør» opptrer, som en rolig, neddempet og avslappet skapning, hvis oppgave er å fjerne stresset lytteren måtte være plaget av. Og det klarer Thuelund og hans medmusikere på en fin måte.

Jan Granlie

Magnus Thuelund (as), Ralph Alessi (tp), Marc Mommaas (ts), Nikolaj Hess (p), Graig Earle (b), Nasheet Waits (dr)

Skriv et svar