Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MAINTZ / COLLEY/ BLAKE

«Present»
BEACH FARM GATEWAY MUSIC BEACHCD004

Jeg må innrømme at gitartrioer ikke er det første jeg leter meg fram til når jeg er på jakt etter ny musikk til platesamlingen min, men danske Thomas Maintz sin «Present» kan faktisk bidra til å endre det.

Plata er spilt inn i Sear Sound Studio i New York med svært anerkjente James Farber bak spakene. For en lydfreak som meg kan det faktisk høres. Farber har nemlig rattet svært mange innspillinger for tyske ECM, og den dynamiske og åpne lyden det selskapet er kjent for, høres også godt på denne innspillingen. Nå skal ikke det forstås slik at «Present» handler kun om god lyd, men jeg har aldri oppfattet det som negativt at opptaket er så bra at man får bedre innsikt i hvordan musikerne trakterer instrumentene sine. Slik er det her. Noen kan kanskje mistenke at dette handler om en gitarist som drar til storbyen (New York) for å få oppfylt drømmen om å spille med de store gutta, men selv om både Scott Colley og Blake har gode CVer, så står ikke Maintz med lua i hånda i denne trioen.

Med sin rene klang og flotte variasjon mellom melodilinjer og akkorder er det lett å dra linjene tilbake til de gamle gitarmestere, samtidig som det er noe friskt i Maintz sin spillestil som gjør at dette faktisk er den gitarjazzplata jeg har hørt flest ganger noensinne, og jeg kommer stadig tilbake til den. Maintz har for øvrig komponert alle sporene med to hederlige unntak. Han bytter også på å spille elektrisk og akustisk gitar, noe som bidrar til at plata får større variasjon. At Colley sitt bass-spill og ikke minst Blake sitt trommespill både som akkompagnører og som solister er glimrende, er nesten bare pluss i margen. Tror nesten jeg må sjekke ut mer gitarjazz, gitt.

Roy Ervin Solstad

Thomas Maintz (g), Scott Colley (b), Jonathan Blake (dr)

Skriv et svar