Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MALTHE JEPSEN

«Fluidity»
JAEGER COMMUNITY MUSIC, JCM048

Den danske pianisten Malthe Jepsen holder til i Århus, og er en av de mange unge, interessante pianister som dukker opp fra det ukjente fra tid til annen. Jepsen samarbeider med pianisten og produsenten Kasper Staub, kjent fra band som Lowly, KH Marie, Kasper Staub Trio Selv sier han at han lenge ønsket å lage et album kun med piano, fordi han synes det er et veldig inspirerende lydunivers å flytte inn i – både som musiker og lytter. Han elsker friheten som ligger i å formidle materialet som den eneste instrumentalisten, og dynamikken til pianoet favner bredt slik at man kan spille meningsfulle passasjer som er både skjøre og kraftigere.

Platen inneholder 10 vakre og nasjonalromantiske jazzimprovisasjoner, pluss en nydelig og kort intro, og hele veien gjennom ikler han pianospillet med smakfull elektronikk, som aldri overtar «hovedrollen».

Jepsen er en lyriker av rang, samtidig som han er en ytterst dyktig pianist, som lager fine improvisasjoner. Og de stykkene vi får servert her passer perfekt til å sitte med åpent vindu og høre fuglenes sang som blander seg vakkert inn i pianospillet. For dette føler jeg sterkt er en sommerplate, fra en improviserende pianist, som ikke har latt seg påvirke altfor mye av hverken Keith Jarrett eller altfor mange av de nordiske pianistene som har kommer med lyrisk pianoimprovisasjoner de senere årene.

Vakkert!

Jan Granlie

Malthe Jepsen (p, elec)

Skriv et svar