Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MANISCALCO / BIGONI / SOLBORG

«Maniscalco Bigoni Solborg»
ILK 241CD

Det danske ILK-selskapet er et selskap som tar den improviserte musikken i Danmark på alvor. Selskapet er musikerstyrt, og ledes av noen av de mest interessante improvisatørene i landet.

Nå har debutplaten til en ny trio sett dagens lys. Pianisten Emanuele Maniscalco fra Italia, er pianist, trommeslager og komponist. Hun er selvlært, og ble for alvor bitt av jazzen da hun deltok på Siena Jazz Summer Workshop i 2003 og 2004. Deretter ble det studier i Brescia og Rytmisk konservatorium i København, hvor hun var ferdig utdannet i 2014.

Francesco Bigoni er også italiener. Han har vært aktiviserte jazzen i mer enn 10 år, og siden 2009 har han vært bosatt i «kongens by».

Mark Solborg er gitarist, og en av drivkreftene bak ILK-selskapet. Han har vært aktiv på den europeiske jazzscenen i mange år, og har gjort plater og konserter med bl.a. Mats Eilertsen, Herb Robertson, Evan Parker, Chris Speed og mange fler.

Samen har de laget en plate som er ettertenksom, vakker og tilbakelent. Musikken er laget av de tre musikerne og komponeringen er relativt jevnt fordelt mellom dem. I mesteparten av låtene er det Maniscalcos piano og Bigonis klarinett og tenorsaksofon som dominerer, og det er en smule overraskende at Solborg ligger såpass lavt som han gjør gjennom de fleste låtene.

Men musikken er moderne, mesteparten høres ut som det er fritt improvisert, og hele veien er det en god sammenheng og samspill mellom de tre. Maniscalco er en overraskende original pianist, som gjør ting på sin helt egen måte, og med en teknikk som fascinerer. Bogoni lar seg på mange måter styre av pianisten, men leverer fine innspill hele veien, og Solborg stikker innimellom fram «kniven» og viser seg fram på en interessant måte.

Også et band jeg kommer til å gå å høre når de dukker opp på 5e, rett nede i gaten. For dette er jeg sikker på låter flott i en livesituasjon.

Platen lanseres den 11. mai, men som alltid er salt-peanuts tidlig ute!

Jan Granlie

Emanuele Maniscalco (p). Francesco Bigoni (ts, cl), Mark Solborg (g)

Skriv et svar