Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MARGRETE GRARUP

«Walk with Me»
STORYVILLE 101 4299

Det første jeg legger merke til ved musikken til Margrete Grarup, er hennes coole holdning til det stoffet hun fremfører, hvor hun med stålkontroll fører de andre musikerne gjennom 11 låter, noen hun har gjort selv, noen hvor pianisten Carsten Dahl har vært å satt fingeravtrykket på, noen tradisjonelle låter som ligger godt innunder gospelavdelingen, og noen mer eller mindre kjente standarder.

Og det er ikke hvilket som helst «hold» hun omgir seg med på denne innspillingen. Vi hører bassisten Mads Vinding, pianisten Carsten Dahl, perkusjonisten Marilyn Mazur, gitaristen Paul Halberg, saksofonisten Peter Weniger og organisten Rasmus Stenholm.

Grarup mottok i 2014 Nordjysk Jazzpris, og hun har i mange år vært en aktiv musiker i området, både innenfor jazz, blues og gospel, og i lengre tid har hun samarbeidet med mads Vinding. Men hun er ikke særlig kjent utenfor sin region, et godt stykke fra København.

Men det bør det bli slutt på nå, etter at denne platen har surret og gått på P8 Jazz og Radio Jazz.

Hun er en fremragende gospelsangerinne, med stort spenn i stemmen, og hele tiden med stålkontroll. I tillegg gjør hun standardene på en strøken måte.

I Dahl og Freemans «Salme ved Vejs Ende» viser hun at hun også kan tolke balladestoffet på en fin måte, og med Dahl bak pianoet, må det jo nesten gå bra. Og den nydelige «Nature Boy», en av mine favorittlåter, tolker hun på en aldeles strålende måte, mens hun i «On the Sunny Side of the Street» viser at bluesen ligger tett opp til hennes idealmusikkform.

Og musikerne hun har med seg her gjør alle en strålende jobb. Mest brukt solist, ved siden av Grarup, er saksofonisten Peter Weniger, som spiller fine soloer og bidrar fint hele veien.

I «Georgia on My Mind» får vi en fin duo med organisten Stenholm, og kombinasjonen av «Strange Fruit» og «Summertime» i platas lengste låt, gjøres på en intens og fin måte, hvor vokalisten forstår hva det hele dreier seg om.

Den gamle slägeren «My Funny Valentine» gjøres på duo med Vinding, og kan nesten sammenlignes med Radka Toneffs versjon med Steve Dobrogosz på «Fairytales». Nydelig sang og fantastisk lydhørt bass-spill. Og selvsagt, når Carsten Dahl er involvert, så må vi få en versjon av Levant og Heymans «Blame it on my Youth». Jeg vet faktisk ingen pianist som spiller denne flotte låta bedre enn Carsten Dahl. Og med Grarups fine vokal på toppen, og Vindings stødige bass-spill, så blir dette en perle av en låt.

«Walk with Me» er blitt en vakker, sår og optimistisk plate, med mange fallgruber som Grarup og hennes medmusikanter på fin måte unngår. Hun har en strålende og sikker stemme som fascinerer, og laget av medmusikanter er med på å gjøre dette til en ytterst fin og deilig plate.

Jan Granlie

Margrete Grarup (v), Mads Vinding (b), Carsten Dahl (p), Marilyn Mazur (perc), Poul Halberg (g), Peter Weniger (s), Rasmus Stenholm (org)

Skriv et svar