Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MASÅVA

«Er vi store nok nå?»
ØRA FONOGRAM, OF184LP

Det er ingen tvil om at musikkmiljøet rundt den såkalte Jazzlinja i Trondheim, som er underlagt NTNU, er et stort arnested for musikk i mange sjangre. Dette er første gang jeg hører vokalisten, fiolinisten, gitaristen, pianisten og synthspilleren Selma French Bolstad på plate, og med seg i Masåva har hun trommeslageren Øystein Aarnes Vik og bassisten Martin Morland. Og i tillegg har de invitert med pianisten og synthspilleren Anja Lauvdal, gitaristen Sander Eriksen Nordahl og fløytisten Henriette Eilertsen, der de har følt det var behov for noe i tillegg til trioen.

De fleste låtene er skrevet av Bolstad, men på to spor har hun fått god assistanse av enten Vik eller Morland.

Og det ber blitt en fin plate som befinner seg mer innenfor visetradisjonen enn jazzen. Men med disse musikerne med på laget, kommer jazzen krypende inn som en bonus i musikken, og vi får en ytterst behagelig, musikalsk opplevelse. Bolstad har en behagelig og avslappet stemme, som er skapt til akkurat denne musikken, som har tradisjoner tilbake til noen av de beste folk- og visesangerne fra Sambandsstatene fra 70- og 80-tallet, men med en oppdatering i instrumenteringen til dagens musikk, som jeg godt kan like. Og man legger raskt merke til trommespillet til Vik, som har mange av de yngre norske jazztrommeslagernes ideer inne, samtidig som bass-spillet til Morland er pågående og fint hele veien. Og med Lauvdal som medvirkende idéskaper og musiker, er det sjelden det går galt. Hun har store ører, og bruker dem kreativt i alt hun foretar seg musikalsk. Og fremst i lydbildet ligger Bolstads fine stemme (og fiolin) som fungerer som balsam på sjelen.

De stiller spørsmål i platetittelen om de er store nok nå. Og om de tenker på om de er store nok til å utgi plate, er svaret definitivt JA! Om de tenker på om de er store nok til å bidra med noe positivt i den kreative, norske musikken, er svaret også definitivt JA! De er mer enn store nok til å stå på egne bein, noe denne innspillingen er et godt og tydelig bevis på.

Jan Granlie

Selma French Bolstad (vio, hardingfele, v, g, synth, p), Øystein Aanes Vik (dr, v), Martin Morland (b, v, g), Anja Lauvdal (p, synth), Sander Eriksen Nordahl (g), Henriette Eilertsen (fl)

Skriv et svar