Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MATT HOLMAN

«The Tenth Muse»
PANORAMIC RECORDINGS PAN07

Den amerikanske trompeteren Matt Holman er et relativt ukjent navn her i Norden, men han kan skilte med at han har spilt med blant andre Fred Hersch, John Hollenbeck, New York Voices, Jon Gordon, og at han har turnert rundt hele verden.
Med seg på «The Tenth Muse» har han saksofonisten Sam Sadgursky, vibrafonisten Chris Dingman og pianisten Bobby Avery, i 16 fragmenter som alle er laget av Holman.

Av og til har jeg problemer med noen typer jazz. Når musikken blir så intellektuell og notebasert at man nesten ikke kan se musikerne bak notestativene fordi de er så konsentrerte om å spille riktige toner akkurat slik komponisten har tenkt det. Da er det ikke mye improvisasjon og glede igjen i musikken, noe jeg mener er en vesentlig faktor for at jazz skal være jazz, og at det skal fungere for meg.

På denne platen er alt nedskrevet til minste detalj. Eller, det vet jeg ikke, men det høres sånn ut. Og musikken blir tilgjort og kunstig for mine svake ører. Og hvert fragment har fått en liten, poetisk tekst hver i coveret, som kanskje er ment som en rettesnor for oss som hører på musikken, men dor meg hjelper det ikke.

Det høres ut som Holman har studert tonen og fraseringene til Kenny Wheeler inngående, og når han gjør som han vil, han er, så vidt jeg kan observere, den eneste som slipper seg litt løs, så høres det fint ut. Men alt blir altfor forsiktig til at jeg kommer til å bruke så veldig mange kvelder på å lytte til denne innspillingen, dessverre.

Jan Granlie

Matt Holman (tp, flh), Sam Sadigursky (ss, cl, bcl, afl, fl), Chris Dingman (vib), Bobby Avery (p)

Skriv et svar