Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MAX BESSESEN

«Trouble»
ROPEADOPE, RAD-551

Altsaksofonisten Max Bessesen ble født i Denver, Colorado, og spilte profesjonelt første gang da han var 14 år. I løpet av studietiden ved Oberlin Conservatory fikk han pris fra magasinet Downbeat, og han studerte med Gary Bartz, Eddie Henderson og Billy Hart. Han har spilt med musikere som Ron Miles, Greg Ward, Matt Ulery og mange andre, og han har vært å høre på Chicago Jazz Festival, Swingin ’Groinigen Festival, Clevelands Tri-C Jazz Festival og spiller regelmessig på Chicagos mange jazz- og kreative musikksteder, så som Andy’s, Constellation og The Green Mill.

På hans nye innspilling, «Trouble» møter vi han sammen med kornettisten og piccolotrompeteren Ron Miles, trommeslageren Nathan Friedman, pianistene Eric Krouse og bassisten Ethan Philion i 10 låter, som alle ligger i et slags mid-tempo i den nyere delen av be-bopen.

Og allerede fra start merker vi oss Bessesens altsaksofon, som er mild og fin i formen, men hvor jeg gjerne kunne tenkt meg litt mere energi i frasparkene. Dette fører til at også de andre musikerne legger seg på et relativt «bedagelig» nivå, uten at vi for eksempel får så mange av Ron Miles eksplosive utfall. Men hele veien er dette behagelig, kreativ og fin musikk, som ikke vil gå inn i jazzhistorien som noe nytt og revolusjonerende, men heller som en av mange innspillinger man gjerne hører på uten at man trenger å ta stilling til mu8sikken på noen måte.

Alle musikerne leverer en svært god innsats, og vi merker oss spesielt fint trommespill fra Friedman, som er med på å piske opp stemningen ved flere anlednionger. Og både kapellmesteren selv om Miles kommuniserer godt med de andre musikerne og, kanskje ikke minst, med pianist Krouse. Hele veien er det «røddig spellt», og det eneste jeg savner er vel egentlig litt mer spennende komposisjoner.

En helt ok plate fra andre siden av «dammen», som ikke får meg til å heve øyenbrynene altfor mye, men ett band jeg gjerne setter av en kveld for å høre på klubb.

Jan Granlie

Max Bessesen (as), Ron Miles (cor, piccolotp), Eric Krouse (p, wurlitzer), Ethan Philion (b), Nathan Friedman (dr)

Skriv et svar