Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MCHAEL WOLLNY

«nachtfahrten»
ACT 9592-2

De senere årene har den tyske pianisten Michael Wollny markert seg som kanskje landets ledende jazzpianist. Han er født i Schweinfurt i 1978, og slo gjennom med trioen [em], før han meldte overgang til ACT, hvor han har fått et solid løft, og hvor han har gjort en rekke innspillinger med [em], og andre artister.

På «nachtfahrten» samarbeider han med bassisten Christian Weber og trommeslageren Eric Schaefer, som begge følger Wollnys instruksjoner fra start til mål.

Musikalsk ligger dette i det ytterst lyriske jazzlandskapet. Og det er også det som gjør denne platen litt uinteressant etter hvert.

Det starter med Angelo Badalamentis «Questions In A World Of Blue» fra TV-serien «Twin Peaks», og det er i dette landskapet hele platen befinner seg.

Det er ingenting å utsette på Wollnys pianospill. Men når man hører han, og vet at han er stjerne i Tyskland, så forstår vi hvorfor norske pianister som Tord Gustavsen og Helge Lien gjør det skarpt i Tyskland.

Dette er musikk som passer perfekt en kald og hustrig høst/vinterdag, da været ikke spiller på lag med befolkningen, og man får behov for varme og vakker musikk. Og i en slik sammenheng fungerer Wollnys plate suverent.

Noen av låtene er skrevet av Wollny, mens andre er gjort av de andre musikerne, eller de tre i fellesskap. I tillegg gjør de noen fra utenforstående kunstnere. Alt er like vakkert gjennomført, men, som sagt, man mister litt interesse etter hvert.

Jan Granlie

Michael Wollny (p), Christian Weber (b), Eric Schaefer (dr)

Skriv et svar