Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MEGALODON COLLECTIVE

«The Triumph»
JAZZLAND 377 9210

Megalodon Collective, er att av mange band som har sprunget ut fra det aktive jazzlivet rundt «Jazzlinja» ved NTNU i Trondheim de senere årene. De startet opp i 2014, og består av musikerne Henrik Lødøen (dr), Andreas Skår Winther (dr), Martin Myhre Olsen (as, ss), Karl Hjalmar Nyberg (as), Petter Kraft (ts), Karl Bjorå (g) og Aaron Mandelman (b), og dette er den vanskelige tredjerunden, hvor mange tar det for gitt at de kan hvile på laurbærene fra debuten og oppfølgeren. Men så ikke med herrene i Megalodon Collective. De fortsetter utviklingen fra de to foregående albumene, og overbeviser med sin nye utgivelse.

Jeg synes musikken har utviklet seg til å bli friere og løsere enn på de foregående. Musikerne føler seg kanskje sikrere på seg selv, og særlig synes jeg saksofonspillet til Myhre Olsen har utviklet seg til å bli direkte strålende på denne utgivelsen.

Og med to trommeslagere og en mer enn stødig bassist, ligger på mange måter låtene vidåpne for kreativ musisering hos de andre. Og denne utfordringen tar de på strak arm. Det står ingen steder i coveret hvem som er ansvarlig for de enkelte låtene, men det spiller ingen stor rolle. For dette er et kollektivt arbeid som gjennomføres med entusiasme og pågangsmot.

Låtene henger fint sammen, og alle musikerne får vist seg godt fram. Og skal man trekke fram noen musikere i tillegg til Myhre Olsen og kompet, så synes jeg Bjorås gitarsolo på tredjesporet, «The Triumph» oser av oversikt og kreativt spill.

Hele veien koker det fint i bandet, og alle musikerne er med på å gjøre innspillingen tiil en groovy affære, som bør gjøre kollektivet til et band som folk vil strømme til for å høre live. For det fungerer sannsynligvis enda bedre i levende live. Da slipper de seg, om mulig, enda mer løs, strekker låtene og soliene og gjør musikken til en solid fest.

Jan Granlie

Henrik Lødøen (dr), Andreas Skår Winther (dr), Martin Myhre Olsen (as, ss), Karl Hjalmar Nyberg (as), Petter Kraft (ts), Karl Bjorå (g), Aaron Mandelman (b)

Skriv et svar