Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MELISSA ALDANA & CRASH TRIO

«Melissa Aldana & Crash Trio»
CONCORD CJA-35281-02

Den unge saksofonisten Melissa Aldana kommer opprinnelig fra Sntiago, Chile, men har mer eller mindre gjort amerikaner av seg. Hun begynte å spille saksofon da hun var seks år, og ble sikkert pushet av sin far, saksofonisten Marcos Aldana.

Da hun var (enda yngre) spilte hun ofte på de lokale klubbene i hjembyen, og da hun fikk sitte inn med selveste Wayne Shorter, var den unge jenta solgt.

Npå er hun bosatt i New York, hvor hun spiller bl.a. med sin Crash Trio, bestående av Pablo Menares på bass og Francisco Mela på trommer.

Denne innspillingen er deres debut, og den er ikke flunkende ny. Den kom ut i 2014, omtrent samtidig som den unge damen reiste verden rundt på jazzfestivaler.

Hun skriver ingen av låtene sine på CDen selv, men har overlatt jobben til de andre musikerne i trioen, pluss at de gjør tre låter av Warren/Young og Dixon, pluss at sistesporet er «Ask Me Now» av Thelonious Monk.

Aldana er sikkert en dyktig saksofonist. Og det må hun være, for hun er innehaver av Thelonious Monk-prisen, som hun fikk i 2013 eller 2014. Men jeg har store problemer med å takle den tynne og altfor spinkle tenorsaksofontonen hennes på denne skjæringen (jeg var faktisk overbevist om at hun spilte altsaksofon). Soloene hennes virker ikke gjennomtenkte, det blir som om hun bare skal vise fram hva hun kan, og at hun ikke forteller en eneste historie i musikken sin. For å være slem, så føles det som å henge tunga ut av vinduet. Dessverre!

Men la Aldana få utvikle seg i det tempoet hun selv ønsker. La henne utvikle spillet sitt, og bli voksen,så skal du se hun er tilbake med adskillig mer interessant musikk enn det vi får servert på debutCDen hennes.

Jan Granlie

Melissa Aldana (ts), Pablo Menares (b), Francisco Mela (dr)

Skriv et svar