Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MICHAEL BLOCH TRIO

«first light»
AMP AT003

Denne trioen har sitt utspring på begynnelsen av 2014 da trommeslageren Anders Thorén tok kontakt med pianisten Michael Bloch for et samarbeid. Det viste seg raskt at begge hadde mye til felles. Blant annet var begge i gang med å etablere seg på nytt etter lengre tids avbrudd fra musikerkarrieren og begge var ivrige etter å jobbe hardt for å utvikle seg som musikere. Siden den gang har de møttes regelmessig til felles øvinger og målrettet innsats for å utvikle et musikalsk ståsted. På samme tid etablerte Thorén sitt eget plateselskap, AMP Music & Records. Han bestemte seg da for å gjøre et plateprosjekt ut av samarbeidet med Bloch, og valget falt til slutt på trioformatet, med Frode Berg på bass. Plata ble spilt inn i Nilento studio i Gøteborg på forsommeren, og nå er deres første utgivelse, «First Light», i spilleren.

Alle komposisjonene, bortsett fra «Emily», som er gjort av Johnny Mandel, er komponert av Bloch, og viser en pianist som garantert har lyttet mye til Bill Evans mens han har øvd ved pianoet.

Det åpner med den lyriske «Arrival», som viser at dette er en trio som passer perfekt sammen. Fortsettelsen, «Train of thought», har alle Evans-elementene inne. Og slik fortsetter det gjennom de ti sporene. Musikken er tilbakelent og fin, og de tre musikerne har nok spilt noen runder på Herr Nilsen i Oslo, før de har gått i studio. For dette høres svært samspilt ut.

Bloch spiller fint piano, med mange fine ideer og, ikke minst, komposisjoner. Frode Berg er, som alltid, stødigheten selv bak bassen, og Anders Thorén spiller akkurat slik man forventer i en slik sammenheng.

Dette er blitt en fin plate, og bør kjøpes av alle som har et godt og nært forhold til Bill Evans (vel og merke pianisten).

Jan Granlie

Michael Bloch (p), Frode Berg (b), Anders Thorén (dr)

Skriv et svar