Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIMI TERRIS

«Den stora skalan»
CALLIBRATED CAL1145

Den svenske vokalisten Mimi Terris, har de senere årene fremstått som en av de unge, lovende vokalister i nabolandet. I likhet med Monica Zetterlund synger hun på svensk, og sammenligningen med Zetterlund er innimellom nesten skremmende. På noen av låtene på denne innspillingen, låter hun til forveksling lik en ung Zetterlund, og det er slett ikke den verste sammenligningen man kan få.

Terris har skrevet alle de 11 låtene på platen, og bandet hun har med seg låter som det perfekte «hold» for den Malmø-bosatte vokalisten. Etter hennes forrige innspilling, «Flytta hemifrån», ble hun i Malmøavisen Sydsvenskan omtalt som «en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor». Hennes stemme er moden, men samtidig litt ungpikeaktig og naiv. Men hun er både en dyktig låtskriver og vokalist, som gjør henne til en stor kunstner som vi kommer til å få høre mye til framover.
Låtene ligger både i fremføring og stil i Zetterlund-landskapet, og av musikerne legger man spesielt merke til det fine tenorsaksofonspillet til Mattias Carlson, og stødig pianokomp fra Johan Ohlsson.

Terris skriver fine tekster, uten at det blir dyptpløyende poesi på Tomas Tranströmer-nivå, men det skal man heller ikke forvente. Og melodiene er akkurat så varierte som man kan forvente av en helstøpt artist. Noen av låtene er ytterst sjarmerende, som den fine «Pärontreet», som skiller seg litt fra de andre med en litt annerledes tilnærming.

Mimi Terris er en vokalist som man virkelig skal merke seg. Hun bør sendes på rundtur rundt på alle klubber og festivaler i Norden, fort som fy, for dette er musikk alle vil ha glede av å høre.

Dagen blir rett og slett litt bedre med Mimi Terris og hennes store skala.

Jan Granlie

Mimi Terris (v, org), Mårten Lundgren (tp, flh, btp), Mattias Carlson (ts, cl), Måns Persson (g), Johan Ohlsson (p, acc), Mats Ingvarsson (b), Kristoffer Rostedt (dr, perc), Filip Jers (harm), Måns Wikenmo (perc, synth, cel, autoharp)

Skriv et svar