Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIRAGE ENSEMBLE

«Memory Happens Now»
LOSEN RECORDS LOS 128-2

Mirage Ensemble er et nytt, norsk band som leide seg inn i Odd Gjeldsnes’ Studio Barxeta i Spania i januar. Intet dumt sted å tilbringe noen kalde januardager, skulle man tro. Resultatet av sydenturen foreligger nå på plate, og jeg må innrømme at jeg ble en smule overrasket over resultatet.

Seks musikere jeg ikke kjenner altfor godt til fra før, gitaristen Marius Igland, saksofonisten Joakim Bergsrønning, trompetist Magnus Drågen, trombonist Lars Sutterus, bassist Steinar Glas og trommeslager Jens Nyland, spiller en musikk man ikke er så vant med at unge, norske musikere beskjeftiger seg med om dagen. Musikken minner litt om det Per Husby og Bjørn Alterhaug holdt med på på 70-tallet. Ensemblebasert, harmonisk og medrivende sen-bop, er vel kanskje en betegnelse man kan bruke.

Alle musikerne takler musikken på en helt grei måte. Det er fine solister hele veien, men jeg synes vel det er ensemblespillet som utmerker seg mest.

Musikken er ikke veldig original, bortsett fra at det ikke er så mange her i Skandinavia som holder på med denne musikken lenger. Et slags ministorband, kanskje.

Men det er vel gjennomført, selv om jeg savner litt originalitet.

Jan Granlie

Marius Igland (g), Joakim Bergsrønning (s), Magnus Drågen (tp), Lars Sutterus (tb), Steinar Glas (b), Jens Nyland (dr)

Skriv et svar