Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MIRIAM AÏDA

«Quatro Janelas»
CONNECTIVE CTV36536

Miriam Aïda er en svensk vokalist, som holder til i Malmø, og som de senere årene har brukt mye tid på å utforske den brasilianske musikken. Dette har medført flere innspillinger, hvorav den seneste, «Quatro Janelas», nylig er sluppet på markedet.

Gjennom de senere årene har hun reist rundt i verden med denne musikken, både som soloartist og sammen med bandet A Bossa Elétrica og den italienske DJ/produsenten Nicola Conte.

Vi får servert et knippe låter laget av bandets medlemmer, pluss noe opprinnelig brasiliansk, pluss en Bob Marley-låt («Stiff Necked Fools»).

Hele veien låter dette som kom det fra strendene på Copacobana, men jeg føler at det er noe som mangler i det hele. Kanskje er det noe med at en kvinne som til daglig oppholder seg i sydlige deler av Sverige, begir seg innpå en type folkemusikk som ligger såpass langt fra hjemlandet. Det blir omtrent som en skandinavisk vokalist skal gjøre negro spirituals, eller om en amerikansk jazzmusiker skal gjøre svensk folkemusikk (og da ser jeg bort fra Stan Getz og et par andre).

Innimellom låter det fint, men det blir ofte litt for mye «strandbar i syden», hvis du forstår.

Aïda er en god vokalist, men jeg klarer ikke helt å tro på det hun gjør på denne innspillingen. Det samme gjelder også for medmusikantene, som gjør det de kan for å gjøre dette autentisk, men det faller litt mellom noen stoler, dessverre.

Jan Granlie

Miriam Aïda (v), Mats Andersson (g), Ola Bothzén (perc), Finn Björnulfson (perc), Fredrik Kronkvist (fl, afl), Måns Mernsten (rhodes, v)

Skriv et svar