Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MO’ BLOW

«Live in Berlin with special guests»
ACT 9675-2

Mo’ Blow är ett klassiskt fusionband som funnit i ett tiotal år och turnerat i hela världen. Ändå kommer «Live in Berlin» ut på ACT:s underlabel: «Young German Jazz».

Nils Landgren som medverkar på två av spåren, har producerat en av deras tidigare skivor. För att uppehålla oss i Sverige, flöjtisten och saxofonisten Magnus Lindgren har spelat med bandet tidigare.

Med sin flytande fusion med groove som grund, segar sig den här plattan genom mina öron. Jag är kanske för gammal för att uppskatta klubb-musik, hur skickligt den än framförs. Det hela blir väldigt enformigt och ganska konstlöst.

Vokalisten Pat Appleton gör en bra insats på ett av spåren i en soulig låt och samma gäller Nils Landgrens häftiga sång och trombonspel på bl.a. «Rolling In the Deep».

Men var är de musikaliska utfallen, improvisationen och ingivelsen? Allt försiggår i en välkammad och ofarlig salong av monoton regelbundenhet.

Men visst svänger det på sina håll. Partymusic, visst, men ingenting att förundras över och inte heller en enda spricka i fasaden.

Lars Grip

Felix Falk (s), Matti Klein (rhodes), Tobias Fleischer (b), André Seidel (dr), Pat Appelton (v, 2), Adam Baldych (vio, 3), Franz Bauer (vib), Nils Landgren (v, tb, 6, 10 Kacper Smolinski (harm, 8)

Skriv et svar