Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

MYRIAM ALTER

«Cross/Ways»
ENJA ENJ-G626 2

Nok et nytt navn å stifte bekjentskap med. Denne gangen er det pianisten Myriam Alter fra Belgia. Hun kommer fra en jødisk familie, og er utdannet som klassisk pianist (ved siden av studier i psykologi). Hennes musikalske inspirasjon kommer fra barndommen, da hun ble påvirket av foreldrene, som spilte mye latin, italiensk, orientalsk, spansk, sørafrikansk og klassisk musikk i hjemmet.

På hennes sjette album, er det for det meste den søramerikanske musikken som står i fokus. Noe som gjør at accordeon-spilleren Luciano Biondini blir stående som en slags frontfigur på store deler av platen. Men de er også innom flere andre himmelstrøk, for eksempel på den fine «Inviting You» som låter veldig av Midt-Østen.

All musikken er sentimental, og musikerne hun har fått med seg på innspillingen er hentet fra øverste hylle i Europa. Derfor finner vi også den dyktige klarinettisten John Ruocco langt framme i lydbildet. I tillegg har hun med trombonisten og tubaisten Michel Massot, pianisten Michel Bisceglia, bassisten Nic Thys og trommeslageren Lander Gyselinck. Selv bidrar hun bare med pianospill på tittellåta «Crossways», som kanskje er den låta på plata som låter mest jazz.

«Crossways» er blitt en deilig plate å slappe av med. De gjør utelukkende komposisjoner gjort av Alter, som fungerer perfekt for dette ensemblet.

Jan Granlie

Luciano Biondini (acc), John Ruocco (cl), Michel Massot (tu, tb), Michel Bisceglia (p), Nic Thys (b), Lander Gyselnick (dr), Myriam Alter (p)

Skriv et svar