Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NATE WOOLEY

«Battle Pieces»
RELATIVE PITCH RPR1058

Den amerikanske trompeteren Nate Wooley, har de senere årene blitt en riktig favoritt her i salt-peanuts-redaksjonen. Det samme har saksofonisten Ingrid Laubrock og pianisten Sylvie Courvoisier. Og når man får en plate med disse tre sammen med vibrafonisten Matt Moran, så er det reneste «julenissen på kjærringa» på kontoret.

Platen er et resultat av en turné kvartetten gjorde i 2016, og innspillingen er gjort på den fine jazzklubben Die Loft i Köln den 27. januar i 2016.

Dette er fire musikere fra det moderne New York/Brooklyn-miljøet, som er svært aktive på plate- og konsertfronten, og som stadig er å høre på scener i Europa. Og sjekker du ut katalogen til plateselskapet Intakt Records, så vil du finne ei røys med innspillinger med disse musikerne.

På «Battle Pieces» får vi fire strekk, «Battle Pieces 4-7», og alle «komposisjonene» er gjort av Wooley. For å kalle det komposisjoner er kanskje ikke helt rett. Wooley har sannsynligvis kommet opp med noen ideer, som de fire har utviklet i fellesskap, noe de har gjort med kunnskap og kløkt.

For de fire strekkene vi får presentert, er alle relativt meditative og «høstlige». Særlig gjelder det tredjesporet, «Battle Pieces 6», hvor man virkelig må konsentrere seg for å få med seg detaljene. De fire improviserer fint rundt Wooleys ideer, selv om det er Wooley selv som i hovedsak tar styringen. Men vi får fine og spennende bidrag også fra de andre, og spesielt synes jeg Courvoisiers pianospill er spennende. Å legg merke til Ingrid Laubrocks strålende solo på sistesporet! Det er kanskje noe av det tøffeste jeg har hørt henne gjøre noen gang!

«Battle Pieces» er blitt en spennende og ytterst interessant plate fra fire av de mest spennende musikerne innenfor Brooklyn-miljøet, og anbefales sterkt for alle med åpne ører og sans for relativt frittgående musikk.

Jan Granlie

Nate Wooley (tp), Ingrid Laubrock (s), Sylvie Courvoisier (p), Matt Moran (vib)

Skriv et svar