Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NICLAS KNUDSEN

«Guitar inferno»
GATEWAY BIGNOTE 004

Gitaristen og komponisten Niclas Knudsen, er mest kjent som en av drivkreftene i det danske musikkfenomenet Ibrahim Electric, og nå har han gått avgårde og gjort soloplate, helt uten involvering fra kumpanene i Ibrahim Electric. Ved siden av det hardtslående og ytterst swingende trekløveret, har han også gjort prosjektet Radio Timbuktu, hvor han, med stor suksess, tar for seg den vest-afrikanske musikken. (Anmeldelse av hans seneste innspilling med dette ensemblet kan du lese på https://salt-peanuts.eu/record/niklas-knudsen/).

Knudsen har blant annet studert hos Vishwa Mohan Bhatt i India, lært tres på Cuba og spilt og fått undervisning i afro-gitar i Mali og Burkina Faso.

Han har nå fått realisert en drøm om å samle alle disse inspirasjonene på en CD. Musikken er sprudlende og vanskelig å sette i bås. Vi får nordiske toner, afrikanske rytmer, indiske ragaer, jazz, blues og funk, og det hele blir blandet sammen i en stor gryte og opp av den får vi en ubestemmelig, deilig og medrivende musikk.

Knudsen spiller de fleste instrumentene på platen selv, men han har fått med støttespillerne Mads Andersen på trommer og perkusjon og Morten Nørby på fløyte.

Men hele veien er dette Knudsens plate. Vi får en spennende blanding av soul/funk ala Ibrahim Electric, de typiske vest-afrikanske gitarvendingene, indisk påvirkning og morsom hawaii-aktig musikk, godt fordelt utover de 10 sporene. Og hele veien kan man merke at det har vært godt for Knudsen å slippe litt vekk fra kollegaene Stefan Pasborg og Jeppe Tuxens «armer» i Ibrahim Electric.

Dette er blitt en lystig og deilig sommerplate, som vil surre og gå på anlegget i hele vår og sommer. Og jeg gleder meg til å få mulighet til å høre det hele på konsert engang i løpet av sommeren. Men selv om dette er en deilig og sommerlig plate, så er det definitivt ikke i nærheten av hva, i alle fall jeg, vil kalle et gitar inferno!

Jan Granlie

Nicals Knudsen (mohan veena, tres, hawai guitar, g, b, voc, glockenspiel, talk box), Mads Andersen (d, perc), Morten Nørby (fl)

Skriv et svar