Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NIELS BALLE PROJECT

”Nordiske Glimt”
GATEWAY MUSIC NB001

De norske musikerne Laila Rong Hanna (vokal) og Lars Søberg Andersen (trompet og flygelhorn) er i utgangspunktet 40 prosent av kvintetten Niels Balle Project. Resten er fra Danmark. På «Nordiske Glimt» er prosjektet utvidet til en septett. Danske Birgit Løkke på perkusjon og Gudrun Sòlja Jacobsen fra Færøyene er hentet inn som ekstramannskap.

Bandet skriver i platecoveret at deres ønske og mål har vært å åpne lytternes ører for den nordiske tradisjonen i vår musikk, og det er helt klart en nordisk klang over denne plata. Det er klart og rent, omtrent som dansk møbeldesign, men heldigvis uten å bli kjønnsløst og kjedelig.

Av de 12 låtene er det kun «Gjendines Bådnlåt» i Dag Arnesen sitt arrangement som ikke er skrevet av Niels Balle enten alene eller sammen med Rong Hanna. Likevel er innflytelsen fra nordisk folkemusikk så sterk at selv de egenkomponerte låtene nærmest høres ut som tradisjonslåter i ny jazztapning. Favorittlita er «En Sommerdag i Sverige» med Laila Rong Hanna på vokal og Fjeldkrystal der færøyske gullstrupen Gudrun Sòlja Jacobsen briljerer.

Roy Ervin Solstad

Niels Balle (p, key), Laila Rong Hanna (v), Lars Søberg Andersen (tr, flh), Helle Marstrand (b), Mikkel Find (dr), Birgit Løkke (perc), Gudrun Sòlja Jacobsen (v)

Skriv et svar