Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NIELSEN / STENHOLM / FUNCH SØRENSEN

«Sermon Organ Combo»
GATEWAY

Så dukket det opp en LP på døra, med tre danske musikere jeg ikke kjenner særlig godt fra før, og som man måtte inn på internettet for å finne noe ut av. Trioens navn er visstnok Sermon Organ Combo, det samme som navnet på denne, deres debutinnspilling. Det er en orgeltrio som ble startet av gitaristen Bergus Nielsen, og som har sin inspirasjon fra de klassiske orgeljazztrioer som spilte souljazz på 50- og 60-tallet. Men de tar også med seg inspirasjoner fra Memphis soul, blues, New Orleans- og cubansk musikk. Og hele veien har swing og energi første prioritet.

Musikerne i trioen er aktive på den danske jazz- og bluesscenen. Og den musikken vi får servert på denne platen, er klart inspirert av alle disse tingene.

Vi får åtte låter, opg hele veien låter det som et helt ok klubb-band. Riktignok må vi vel innrømme at vi har hørt denne typen musikk gjort med mer energi og trøkk fra noen av deres forbilder tidligere, men på en helt vanlig kveld på et vertshus i Danmark, hvor man serverer billige bayere og hvor dansefoten er intakt, så fungerer denne trioen.

Men som sagt, jeg savner enda mer trøkk og energi i frasparkene. Det er utvilsomt tre dyktige musikere som har hatt en fin stund i studio, men det er et lite stykke igjen før de når opp til Wild Bill Davis, Jack McDuff, Dr. Lonnie Smith, eller for den sakens skyld, Ståle Storløkken. Og det er nesten umulig å ikke sammenligne denne danske trioen med Ibrahim Electric, og da synes jeg nok Sermon Organ Combo kommer til kort.

Jan Granlie

Bergur Nielsen (g), Rasmus Stenholm (Hammond B3), Lasse Funch Sørensen (dr)

Skriv et svar