Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NOAH PREMINGER / ROB GARCIA

«Chopin Project»
CONNECTION WORKS RECORDS CWR 104

Jeg må innrømme at en plate med tittelen «Chopin Project», det vil si musikere som gjør komposisjoner av den klassiske komponisten Frederic Chopin, ikke akkurat er det jeg helst ville valgt. Men med fire interessante musikere, tenorsaksofonisten Noah Preminger, gitaristen Nate Radley, bassisten Kim Cass og trommeslageren Rob Garcia som utøvere, er det vel mulig at dette kan bli en original og fin musikalsk opplevelse.

Men er det så mulig å gjøre Frederic Chopin til jazz? Og er det mulig at gjøre hans relativt balladepregede musikk spennende?

Jo, det er det i aller høyeste grad! Jeg synes faktisk denne innspillingen overrasker. Ikke minst på grunn av Rob Garcias energiske trommespill. Hans energi blir en sterk kontrast til særlig tenorsaksofonen, som ikke har noen utpreget original tone, og som låter litt for klassisk for mine ører. Gitaristen Nate Radley og bassisten Kim Cass følger i hovedsak det Preminger gjør, og utmerker seg ikke nevneverdig, med et par unntak av fine gitarsoloer fra Radley. Men begge er der for å gjøre sitt arbeid som de er satt til å utføre.

De kaller selv bandet for Dead Composers Club, og med det mener de kanskje at de vil hylle døde komponister og gi oss nye versjoner av deres musikk. Det er for så vidt en god idé, men jeg savner mer energi i tenorsaksofonen til at det skal bli helt tilfredsstillende.

Jan Granlie

Noah Preminger (ts), Nate Radley (g), Kin Cass (b), Rob Garcia (dr)

Skriv et svar