Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

NOCZ QUARTET

«Toys, Toys and Toys»
HELVETIA HV 0071-2-331

Her på salt peanuts* har vi tidligere anmeldt platen «Nocz & Iva Bittovà» med denne kvartetten, da med vokalisten Iva Bittová som gjestesolist.

På «Toys, Toys and Toys» møter vi kvartetten alene. Det vil si den norske trompeteren Didrik Ingvaldsen, saksofonisten Radim Hanousek, bassisten Marian Friedl og trommeslageren Václav Pálka, for det meste i komposisjoner gjort av nordmannen.

Hva han har bedrevet i Slovakia, hvor de andre musikerne holder hus, vet jeg ikke, men utfra den musikken vi får servert både på «Toys, Toys and Toys» og «Nocz & Iva Bittovà», så har han hatt gode dager i landet.

Musikken på denne innspillingen ligger i et moderne, relativt fritt improviserende landskap, ikke langt fra for eksempel Atomic og Cortex.

Ingvaldsen er den som leder an i størst grad, men vi legger også godt merke til saksofonisten Radim Hanousek, som leverer en rekke utsøkte soloer, pluss eminent ensemblespill. Kompet fungerer perfekt i sammenhengen, og er med på å sparke de to hovedsolistene og blåserne framover.

Hvorfor dette bandet ikke er blitt mottatt med åpne armer med tilbud om festival- og klubbjobber i bøtter og spann, er for meg en gåte. For dette er noe av det tøffeste og mest overraskende jeg har hørt på lang tid!

Så våkn opp alle jazzarrangører! En telefon til Didrik Ingvaldsen i Stavanger kan føre til noe godt!

Jan Granlie

Didrik Ingvaldsen (tp, el.tp, co), Radim Hanousek (ss, ts, bs), Marian Friedl (b), Václav Pálka (dr, perc)

Skriv et svar